Строежът на кулата, най-високата част от гигантската сцена в Пловдив,

...
Строежът на кулата, най-високата част от гигантската сцена в Пловдив,
Коментари Харесай

Кулата в Пловдив е изградена на единственото подходящо място в града, категоричен е организаторът

Строежът на кулата, най-високата част от гигантската сцена в Пловдив, върви по проект , сподели създателят на концепцията и уредник Свен Сьорен Байер. В момента музикантите репетират по разнообразни зали, само че на 10 и 11 предстоят подготовки и на структурата с 30 м височина, ситуирана на централния пловдивски бул. " Цар Борис Трети Обединител ". Те ще бъдат и подготовки на звуковите и светлинните резултати, ще има и аудитория.

Освен от тапите, породени от блокирания център, пловдивчани се вълнуват и дали покривът на надлеза, върху който се построява тежащата 200 т кула, ще издържи . На този въпрос Свен Сьорен Байер отговори, че огромната компликация не е в този момент, а в шестте месеца на подготовка на концепцията, в изчисленията и подготовката на документите, в която са привлечени на всички стадии специалисти, които да подсигуряват сигурността. Експертите са и на компанията уредник, само че последната си дума са споделили специалисти от община Пловдив , които са дали позволение за градежа. Дали е имало и други разновидности за построяването на сцената, която с изключение на кулата, съставлява и два дълги по 100 метра сцени на три метра височина? Това е било единственото уместно място, към което има видимост от всички страни, сподели уредникът. Обсъждал се е на начално равнище и вид за сцена в река Марица , само че няма по какъв начин да се планува равнището на реката по това време и по тази причина е отхвърлено. При изчисляването на градежа на кулата най- значим е бил вятърът, който би могъл да попречи на служащите и по време на самия театър, само че към този момент времето е на наша страна, сподели Байер.
" Аз съм единствено актьор, по какъв начин тъкмо да стане - споделят специалистите ", сподели още той. Швейцарска компания с богат опит във краткотрайните постройки построява кулата, а за осветлението и звука се грижи софийската компания " Жокер медиа ".

Откриващото събитие на 12 януари стартира в 7 вечерта , спектакълът ще продължи един час, а " фантастични фойерверки в 8 ще отбележат началото на Европейската столица на културата ", сподели още Свен Сьорен Байер. Тъй като това е кулминационната точка, а от петък- 11 януари, стартира Откриващият уикенд с поредност от забавни културни събития, той прикани хората да ги посетят със фамилиите си и да усетят атмосферата. Поканата към феновете е да дойдат по-отрано, с цел да намерят по- умерено положително място за гледане.
" Не знам кой назова кулата Вавилонска- разяснява той упреците, свързани с неприятното име на библейската кула. Това не беше моята концепция, става дума за светлинна апаратура ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР