Строежът на газовата връзка със Сърбия се очаква да стартира

...
Строежът на газовата връзка със Сърбия се очаква да стартира
Коментари Харесай

Строежът на газовата връзка със Сърбия започва през май

Строежът на газовата връзка със Сърбия се чака да започва през май и да завърши за година. Това стана ясно от среща на министър Теменужка Петкова със сръбския вицепремиер и енергиен министър Зорана Михайлович. На срещата бе реализирана договореност за основаване на взаимна работна група сред България и Сърбия, която да форсира построяването на газовата връзка.

От мястото на събитието

В петък двамата министри посетиха бъдещата точка на свързване и мястото, където ще бъде построена газоизмервателна станция на интерконектора в региона на Калотина, придружавани от изпълнителния шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов.

" Единадесет претенденти са позволени в състезанието (за строители на българския сектор на тръбата - б.а.), измежду тях има интернационалните компании. Очакваме строителните действия да стартират през май ", съобщи Малинов. По неговите думи реализацията на плана ще обезпечи опция на Сърбия да получава газ и от терминала край Александруполис, където нашите западни съседи също са декларирали потенциал.

Зорана Михайлович заяви, че през идната седмица следва да бъде оповестена тръжна процедура за избор на строител на газопровода на сръбска територия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР