Стрийминг платформата Spotify се готви да освободи 17% от работната

...
Стрийминг платформата Spotify се готви да освободи 17% от работната
Коментари Харесай

Spotify съкръщава още 17% от екипа си под натиск за рентабилност и печалба

Стрийминг платформата Spotify се готви да освободи 17% от работната си мощ или към 1500 чиновници, до момента в който форсира натиска си за доходност и облага.

Главният изпълнителен шеф Даниел Ек е оповестил  съкращенията в имейл до екипа на основаната в Стокхолм компания в понеделник, написа The Wall Street Journal.

Въпреки досегашните старания за понижаване на разноските, Ек споделя, че Spotify към момента харчи прекалено много пари. Компанията за аудио стрийминг беше притисната от по-бавния стопански напредък, както и от нарастванията на лихвените проценти, които направиха вземането на заеми  по-скъпо, прибавя той.

„ Spotify на утрешния ден би трябвало да бъде дефиниран посредством безмилостна досетливост в методите, по които оперираме, вършим нововъведения и се оправяме с проблеми “, написа още Ек в писмото до чиновниците на компанията.

Spotify, сходно на други софтуерни компании, набъбна по мярка и обсег по време на пандемията, като броят на чиновниците съвсем се удвои през последните три години до повече от 8000 души вследствие на наемане и придобивания. Тъй като вложителите са се фокусирали повече върху рентабилността, в сравнение с върху растежа, доста компании в стрийминг сегмента нападателно понижават разноските.

В Spotify това значи понижаване на вложенията от 1 милиард $ за подкаст наличие.

Компанията, която регистрира загуба от 462 милиона евро през първите девет месеца на годината, се пробва да балансира вложенията в нововъзникващи области като разрастващия се рекламен бизнес. Spotify също по този начин се концентрира върху предлагането на аудиокниги, които са налични за клиентите в Съединени американски щати от предишния месец.

Миналата година, по време на първия си инвеститорски ден, откогато Spotify стана обществена, Ек сподели, че желае тя да бъде най-голямата аудио компания в света и разгласи амбициозни цели за напредък, като да вземем за пример генериране на $100 милиарда доходи до 2030 година Той сподели, че компанията възнамерява да доближи облага до 2024 година

Тъй като натискът на вложителите за реализиране на тази цел за доходност се усилва през последната година, Ек е споделил на ръководителите да търсят способи за понижаване на разноските, показва WSJ. Компанията чака новият кръг от съкращения да ѝ помогне да реализира по-бързо задачата си за доходност.

В писмото от понеделник Ек споделя още, че забележителните съкращения са най-хубавият вид за реализиране на задачите на компанията и благодари на съкратените чиновници за тяхната помощ за разрастването на Spotify.

„ За да бъда прям, доста умни, надарени и работливи хора ще ни изоставен “, показва той. Служителите ще получат обезщетение, равняващо се на петмесечно заплащане.

Една по-проста конструкция ще промени метода, по който чиновниците на Spotify работят, и ще разреши на компанията да влага облагите по-стратегически назад в бизнеса, споделя още Ек.

Spotify регистрира изненадваща облага през третото тримесечие и по-силен от предстоящото напредък на клиенти и консуматори. Компанията увеличи цената на своя абонамент в Съединени американски щати и други огромни пазари през лятото – дълго чакано нарастване, което не е довело до отдръпване на клиенти, съгласно известия на компанията.

Преструктурирането бележи третия кръг от обилни съкращения в Spotify тази година, отбелязва още WSJ. През януари компанията съобщи, че ще освободи към 600 чиновници, или 6% от личния състав. През юни разгласи проекти за редуциране на спомагателни 200 работни места, или 2% от работната мощ.

Тези съкращения засегнаха и висшето управление, в това число напускането на основния шеф по наличието Доун Остроф, основен проектант на разширението на компанията в подкаст сегмента.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР