Стрийминг платформата Spotify отправи остри критики към предложенията на Apple

...
Стрийминг платформата Spotify отправи остри критики към предложенията на Apple
Коментари Харесай

Spotify остро критикува новите идеи на Apple

Стрийминг платформата Spotify насочи остри рецензии към предложенията на Apple за отваряне на платформата iOS за инсталиране на приложения от външни източници. Според Spotify препоръчаните правила за тази активност " отхвърлят задачите на Закона за цифровите пазари ", който влиза в действие в Европейски Съюз през март т.г.

Spotify споделя, че в продължение на 1782 дни " моли Европейската комисия да предприеме дейности против Apple ". " В свят, който цени конкуренцията и нововъведенията, считаме за недопустимо да разрешаваме на " вратари " като Apple да вършат каквото си желаят ", споделя Spotify.

Компанията добавя, че е била " горда ", когато Законът за цифровите пазари е бил признат и е очаквала с него да се постави завършек на " нечестното ограничение на нововъведенията, маскирано от Apple като отбрани за сигурността ". " Apple обаче сподели, че мислят, че разпоредбите не се отнасят за тях ", добавя Spotify.

Стрийминг платформата твърди, че " арогантността на Apple доближава нови равнища ". Spotify счита, че Apple употребява Закона за цифровите пазари, с цел да накара разработчиците да одобряват по-неизгодни за тях правила. Компанията разказва новите такси и условия, които Apple вкарва и споделя, че те просто карат разработчиците да одобряват статуквото и да не употребяват различните магазини и платформи, тъй като ще са по-неизгодни за тях.

" В часовете откакто Apple разгласи концепциите си, разработчиците трескаво правеха сметки с онлайн калкулатора на Apple за пресмятане на таксите, с цел да видят, че страховете им се сбъдват. Apple държи контрола и е уверена, че Европейската комисия ще ѝ разреши да го резервира ", споделя Spotify.

Компанията приканва Европейска комисия да премисли предложенията на Apple и да ги отхвърли. В противоположен случай рискува да обезсмисли новия закон. Засега Европейска комисия и Apple не са коментирали позицията на Spotify.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР