Стресово житейско събитие може да окаже опустошителен ефект върху мозъка

...
Стресово житейско събитие може да окаже опустошителен ефект върху мозъка
Коментари Харесай

Травмиращите събития състаряват мозъка

Стресово житейско събитие може да окаже унищожителен резултат върху мозъка и да го състари с минимум четири години, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на резултатите от американско изследване.

Развод, редуциране от работа, тежка загуба и други сходни контузии могат да бъдат пагубни за мозъчните функционалности, съгласно откриватели от Колежа по медицина и публично здраве към университета на Уисконсин.

Разкриха за какво депресията се отразява друго на мъжете и дамите

След сходни събития се следи и резултат на струпване. Това значи, че няколко сходни епизода могат да състарят мозъка с десетилетия.

Експертите изясняват, че травматичните събития, с които се сблъскват хората през живота си, са в положение да провокират възпаления в мозъка и надлежно да ускорят развиването на деменция.

Цитрусовите плодове защищават мозъка от увреждания

Настоящото проучване, обхванало 1320 души на междинна възраст 58 години и показано на интернационалната конференция на Асоциация " Алцхаймер " в Лондон, хвърля нова светлина върху методите, по които мозъкът реагира на значими житейски събития. По тематиката Стимулирайте мозъка с яйца за закуска, поучават учени Кофеинът пази от деменция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР