Стрептококовата инфекция тип А погуби осмо дете във Великобритания. Баща,

...
Стрептококовата инфекция тип А погуби осмо дете във Великобритания. Баща,
Коментари Харесай

Баща загуби крайниците си след заразяване със стрептококи

Стрептококовата зараза вид А погуби осмо дете във Англия. Баща, който е бил инфектиран с бактерията през 2013 година, оцелява, само че на висока цена.

42-годишният Алекс Луис помислил, че е хванал „ мъжки грип “. Откаран е по неотложност в болница, откакто припада. След обзор и проучвания  лекарите му дават единствено три % късмет да оцелее.

Беше се заразил със стрептококи от група А, последвано от септицемия (инфекция без метастази, която се провокира от постъпване на микроорганизми от първично гнойно огнище (бактериемия) или на техните отрови (токсинемия) в кръвния ток).

Наложила се е ампутацията на четирите му крайника, както и и лицева реорганизация. Мъжът предизвестява родителите да бъдат бдителни след възходящите смъртни случаи при деца.



„ Видях изявление с бащата на малко момиченце в болница Alder Hey. Мога единствено да си показва през какво минават. Семейството ми изживя сходно нещо. Трудно е. Добре е, че пресата покачва осведомеността. Мисля, че е значимо родителите да не изпадат в суматоха, защото е сезонът на настинките и грипа.

Не се опасявайте да поискате помощ и съвет. Знаем, че лечебните заведения са под огромен напън, само че се свържете с персоналния си доктор, отидете в незабавна помощ, в случай че е належащо, и дайте на детето си антибиотици.

По-добре да сте в сигурност, в сравнение с да съжалявате. Голям късметлия съм, че съм тук. Не се опасявайте да настоявате, с цел да прегледат детето ви, “ поучава Алекс.



Вълна от бактерията удари Обединеното кралство през последния месец.

Стрептококи от група А е името, обещано на тип бактерии, които от време на време се намират в гърлото или върху кожата.

Обикновено предизвиква леко заболяване, като възпалено гърло и кожна зараза, и множеството хора го придвижват без никакви признаци.

Рядко обаче тези бактерии могат да причинят тежко и животозастрашаващо заболяване, наречено инвазивно стрептококово заболяване от група А.

Въпреки че към момента са необикновени, заболеваемостта е четири пъти по-висока от естественото измежду деца на възраст сред една и четири години, съгласно данните на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKSHA).



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР