Стремим се да привлечем интереса на участника, да го накараме

...
Стремим се да привлечем интереса на участника, да го накараме
Коментари Харесай

DevReach: Да излезеш от зоната си на комфорт


„ Стремим се да притеглим интереса на участника, да го накараме да излезе от зоната си на комфорт ”, сподели Сам Басу (вляво) при разкриване на конференцията DevReach
(снимка: DevReach 2020)

Наред с ентусиазма и въодушевлението, една от най-ценните благоприятни условия при конференциите за софтуерни разработчици е опцията да отидеш в зала с лекция за технология, за която не знаеш нищо, надлежно да влезеш във виртуалния канал на сходна презентация.

Това споделиха откриващите лектори Сам Басу, юрист на разработчиците в Progress, и Алиса Найкъл, юрист на Angular разработчиците в Progress, директно след старта на тазгодишното издание на DevReach, което се организира напълно виртуално. Форумът е концентриран върху четири основни технологии за създаване: Blazor, React, Xamarin&MAUI, Angular.

„ Целта на такива конференции, наред с всичко друго, е да пробуди интереса на разработчиците към другите технологии, даже към тези, които не познават ”, споделиха двамата софтуерни специалисти. Всеки участник може да влезе и да слуша за платформа, за която не знае нищичко.

„ Стремим се да притеглим интереса на участника, да го накараме да излезе от зоната си на комфорт ”, разясни Басу. „ Това е врата към нов свят: може да му стане забавно, може да открие нови благоприятни условия за себе си и за плановете, по които работи ”.
още по тематиката
Експертът на Progress добави, че мнозина участници в предходни DevReach конференции са споделяли по какъв начин избрани сесии са привлекли интереса им, а по-късно са ги гледали на запис по няколко пъти с екипите си.

Със сигурност конгреси като DevReach удостоверяват и, че колкото и усъвършенствани да са механизмите на машинното самообразование и изкуствения разсъдък, хората постоянно ще имат основна роля в основаването на софтуера. От години се приказва по какъв начин специалността на софтуерния експерт ще бъде заличена. Вещае се по какъв начин програмистите ще станат ненужни. Но, съгласно Сам Басу, автоматизацията на основаването на код ще продължи да облекчава работата на софтуеристите, без изгледи това да направи ненужни мозъците на софтуерните специалисти.

Четирите технологии, на които са отдадени тематичните дни на DevReach 2020 – Blazor, React, Xamarin&MAUI, Angular – са най-актуалните сега. Общият знаменател за всички тях е стремежът към повече еластичност, повече благоприятни условия за шерване на програмния код, кросплатформена употреба.

По публикацията работиха Мария Малцева и Рада Станева
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР