Стремглавото рали на златото продължава с пълна сила, като днес

...
Стремглавото рали на златото продължава с пълна сила, като днес
Коментари Харесай

Златото прескочи прага от 2000 долара за тройунция

Стремглавото рали на златото продължава с цялостна мощ, като през днешния ден цената на благородния метал прескочи прага от 2000 $ за тройунция на фона на очакванията на вложителите, че управляващите в Съединени американски щати ще разгласят нови ограничения за стимулиране на стопанската система, съобщи Блумбърг.

В момента цената на златото е над 30% по-висока от началото на годината, като упованията са наклонността за растеж да се резервира, в случай че централните банки отговорят на бавният стопански напредък с нови избавителни пакети.

Управителят на клона на Федералния запас в Сан Франциско Мери Дали съобщи през вчерашния ден, че американската стопанска система се нуждае от повече поддръжка, в сравнение с в началото е било предстоящо.

Към 10:45 ч. българско време цената на златото нараства с 16,16 $, или 0,80%, до 2038,82 $ за тройунция. Среброто също се показва добре, поскъпвайки с 61 цента, или 2,33%, до 26,59 $ за тройунция.

„ Ситуацията е такава, че златото може да продължи да върви нагоре “, разяснява Пол Уонг от Sprott Inc. „ Очакваме нарастване на фискалните тласъци и извънредно благосклонна парична политика в идващите години, както към този момент изясни Фед “, прибавя той.

На този декор доходността по 10-годишните американски скъпи бумаги падна до 0,52%

„ Въпреки бичите и макроикономическите мотори, които работят в интерес на златото, темпото, с което порастват цените, повишава риска от промяна “, коментира  Автар Санду от Phillip Futures Pte.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР