Стрелецът от Лас Вегас може да е планирал и други

...
Стрелецът от Лас Вегас може да е планирал и други
Коментари Харесай

Убиецът от Лас Вегас кроял нещо още по-страшно

Стрелецът от Лас Вегас може да е възнамерявал и други офанзиви, в това число атентат с кола бомба. Това съобщи пред АП неизвестен представител на Съединени американски щати.
В автомобила си Стивън Падок е имал амониев нитрат, който може да се употребява за взривно устройство, както и над 20 кг експлозив танерит, което поддържа тази теза. Шерифът на Лас Вегас Джо Ломбардо заяви, че Падок е държал в колата си “Хюндай” 1600 патрона. Тя бе открита дни след офанзивата. Според Си Ен Ен стрелецът си купил боеприпаси на базар в Аризона седмици преди закононарушението и търсил трасиращи патрони, само че не могъл да откри.

Масовият палач, лишил живота на 59 души и ранил към 500, и преди е резервирал стаи в хотели с аспект към други концерти навън в Бостън и Чикаго и е търсел в мрежата информация за тези обекти, посочил обзор на търсенията му в мрежата.

Приятелката на 64-годишния Падок Мерилу Данли от Филипините, която преди го дефинира като “любезен и тих”, по-късно разкрила при разпит, че постоянно лежал на леглото, пъшкал и викал “О, боже мой”. Според нея той е показвал някои признаци на душевно разстройство. Полицията удостовери, че е употребил успокоителни като валиум. Разследването счита госпожа Данли за основен очевидец, който би оказал помощ да се отговори на основния въпрос - какви претекстове са движели килъра.

В нощта против кървавото закононарушение Стивън Падок два пъти се оплакал на хотелския личен състав от мощна кънтри музика, идваща от стаята под неговата, и чиновниците създали забележка на шумните посетители, написа “Дейли мейл”.

Междувременно самолетни компании позволиха на пасажерите си да трансформират полети от и за Лас Вегас, без да заплащат наказателни такси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР