Стрелецът от Флорида искал да бъде „професионален училищен убиец” –

...
Стрелецът от Флорида искал да бъде „професионален училищен убиец” –
Коментари Харесай

ФБР знаели, че стрелецът от Флорида иска да е „професионален училищен убиец”

Стрелецът от Флорида желал да бъде „ професионален учебен убиец” – това разгласил той онлайн още през септември, настояват американски медии. Свидетели уведомили ФБР, само че от организацията не обърнали внимание на сигнала.

Съучениците на 19-годишния Никълъс Крус, който умъртви 17 души и рани доста други при всеобща пукотевица в учебно заведение във Флорида, го разказват като мирен, само че чудноват юноша.

Крус бил осиновен, само че скоро губи и двамата си родителите. Обикновено бил мирен и свенлив, само че когато се ядосвал ставал нападателен.

Момчето направило всеобщата пукотевица с автоматизирано оръжие AR15 – същият модел, с който бяха осъществени наскоро всеобщите убийства в Лас Вегас, църквата в Тексас и нощния клуб в Орландо.

Карабината е закупена напълно законно от 19-годишното момче от локален магазин за оръжие.

След като стреля в коридорите на учебното заведение, в суматохата измежду бягащите стрелецът съумява да се изплъзне на полицията, само че час по-късно е хванат.

По-късно полицията открива, че момчето е изключен дисциплинарно от учебното заведение. През нощта пък полицията обискира дома му. Органите на реда прегледали обществените му мрежи и уебсайтовете, които е посещавал, където множеството фотоси били свързани с принуждение и огнестрелни оръжия. Има и закани за ликвидиране.

Последният случай във Флорида се подрежда в черната статистика на най-масовите стрелби Щатите.

Преди 11 години стрелец избива 32 студенти в Политехническия университет във Вирджиния, след което се самоубива.

През 2012 година юноша убива майка си, а по-късно и 20 възпитаници и шестима учители в начално учебно заведение в Нютаун, Кънектикът. Отново се самоубива.

На 2 декември 2015 година мъж и жена съпрузи от пакистански генезис нахлуват в обществен център в Сан Бернардино и убиват 14 свои сътрудници. По-късно са премахнати от полицията.

Преди две години, още веднъж във Флорида, преселник от Афганистан стреля с автомат в гейклуб в Орландо. На място умират 53 души, а ранените са десетки.

На 1 октомври 2017 година е най-кървавото нахлуване в историята на Америка – 64-годишният Стивън Падък стреля от хотелска стая по публиката на рок концерт. Загиват 58 души, а нападателят се самоубива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР