Стрелец №2 в историята на родния елит Мартин Камбуров даде

...
Стрелец №2 в историята на родния елит Мартин Камбуров даде
Коментари Харесай

Камбуров: Сърцето ми винаги ще е в Локомотив

Стрелец №2 в историята на родния хайлайф Мартин Камбуров даде изявление за спорен клуб " Седмиците " по телевизия Евроком. Ето какво показа нападателят на Берое за играта, като се върна и към престоя си в Локомотив (Пловдив).

- Мартине, трансформира се в последните години в индивида, който постоянно санкционира Левски, по какъв начин го правиш?

- Явно против Левски ми се получава. Мачът ни беше значим, с цел да приключим годината с победа против един от водещите тимове. Радващо е, че успяхме макар многото проблеми, които имахме преди срещата. Радвам се като отбележа против Левски. Тези голове против Левски и ЦСКА постоянно се помнят. Надявам се този триумф да ни даде тласък и мотивация да се подготвим добре за пролетния дял и да покажем още усъвършенства игри в първата шестица.

- Хората се чудят от кое място тази мощ на тези години?

- Всичко е сложно. Не е единствено рутина, опит. За да си конкурентоспособен, би трябвало и да си физически подготвен, с цел да издържиш. Тази заран чета (аз съм от остарялото потомство и обичам да си закупувам вестници) една публикация за мен, която ми направи усещане. Оказва се, че в 90-ата минута съм надбягал бранителя на Левски, който е много пo-млад от мен. Това демонстрира, че би трябвало да си подготвен и физически. Надявам се по този начин да продължа и идната година, да бъда в тази форма, в която съм.

- От 2004 година, когато стана първенец с Локо Пловдив, не си мръднал нито с килограми, нито си станал по-слаб състезател. Напротив, станал си по-добър...

- Това тогава беше неповторимо, историческо достижение. Остава за историята на Локомотив и в частност за мен. Защото за първи път станах първенец на България. А какъв брой съм се запазил... За да бъдеш на равнище и конкурентоспособен, би трябвало да имаш режим и здравословен метод на живот. За да се противопоставяш на по-младите.

- Съжаляваш ли за нещо?

- Човек постоянно съжалява, че някъде нещо е могъл да направи и по-добре. Но аз съм подобен човек, емоционален. Взимам решенията и работя, даже и да съм сбъркал. Продължавам да се любувам на играта. Това е най-важното. Каквото има, аз постоянно си го споделям, не мога да замлъквам нещата. Може би по тази причина съм си и патил, само че аз съм си подобен човек - не обичам недомлъвките и неизказаните неща. Затова си потеглих и от Локомотив Пловдив, тъй като съм човек на достойнството. За мен това е най-важното. Когато човек се огледа в огледалото, би трябвало да знае, че е бил почтен със себе си и с хората. Няма по какъв начин да разреша на който и да е да пристигна и да ми каже нещо по тематика " футбол ". Извоювал съм си името Мартин Камбуров.

- Толкова доста хора в Пловдив те обичат, за какво си потегли по този начин от Локомотив?

- Сега съм в Берое и постоянно ще пазя тима, за който играя. Хората в Стара Загора знаят, че съм от Локото и ми споделят: " Благодарим ти, че пристигна при нас и играеш по този метод ". Сърцето ми постоянно ще бъде в Локомотив и няма по какъв начин да го скрия.

- Какво направи тогава, с цел да си тръгнеш, какво те обиди?

- Говорихме си с президента (б.р. - засяга Христо Крушарски), не се разбрахме и си потеглих. Това беше. Няма нещо необикновено... Случило се е. Но на мен няма по какъв начин да ми споделят тези неща, които ми споделиха тогава. Аз съм човек с достолепие, с чест. Всеки знае какво значи за мен Локомотив.

- Какво се промени във футбола ни през тези години, в които играеш?

- И преди имаше проблеми в клубовете. Говоря организационно и финансово, както е и в този момент. Не мога да кажа по кое време е било по-добре - тогава или в този момент. В момента има толкоз неща, с които по-младите да се разсейват, до момента в който преди не беше по този начин. Мислеше се единствено за футбол. Трудно е да се прави такава параленост. Мисля, че имаме гении. Те би трябвало да се трудят повече. България постоянно ще ражда такива гении и да не се предават. Да се борят и да имат предпочитание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР