Стрелбите от последното денонощие са част от черна серия, започнала

...
Стрелбите от последното денонощие са част от черна серия, започнала
Коментари Харесай

22 са масовите стрелби в САЩ от началото на годината

Стрелбите от последното денонощие са част от черна серия, почнала преди шест дни, когато в Калифорния юноша простреля трима души с автоматизирана пушка и рани десетки, преди да се самоубие. Проблемът с всеобщите стрелби е продължителен за Съединените щати, а управляващите не съумяват да ги спрат, макар обещанията след всеки фрапиращ случай да бъдат взети ограничения.

За всеобща пукотевица се приема ликвидиране с повече от четири жертви. От началото на годината допреди последните две набези, жертвите на всеобщи убийства в страната са 96. С Ел Пасо и Дейтън, броят на всеобщите стрелби за 7 месеца доближи 22, по данни на АП и USA Today. За последните четири десетилетия, те са общо 90.
 Девет жертви на стрелбата в Дейтън, стрелецът е премахнат Девет жертви на стрелбата в Дейтън, стрелецът е премахнат
Девет души починаха, а други 16 бяха ранени при стрелбата в американския град Дейтън, щата Охайо, заяви Агенция Франс Прес. Стрелецът е бил премахнат от органите н...

Шокът от кървавите събития още веднъж сложи тематиката за контрола върху оръжията в дневния ред на политиците.

Няколко от претендентите за президентската номинация на Демократическата партия преди изборите следващата година жигосаха нападенията и желаеха по-строг надзор върху притежанието на оръжие в страната.

Демократът Бърни Сандърс назова протичащото се " неизразим смут " и упрекна републиканците, че са загрижени повече да угодят на Националната оръжейна асоциация, в сравнение с за това да се вслушат в болшинството американци. Съединените щати са страната с най-вече цивилни жители, притежаващи огнестрелни оръжия.

Папа Франциск разгласи, че се моли за жертвите на стрелбите в Съединените щати, осъществени против беззащитни хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР