Стрелбата в редакцията на вестник Капитал газет в град Анаполис,

...
Стрелбата в редакцията на вестник Капитал газет в град Анаполис,
Коментари Харесай

Заловиха нападателя, убил петима в редакция в САЩ

Стрелбата в редакцията на вестник " Капитал газет " в град Анаполис, щата Мериленд, при която бяха убити пет души, е била целеустремено нахлуване, съобщи началникът на локалната полиция Бил Крампф, представен от Франс прес и ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нападателят влезнал в постройката с бойна пушка и търсел жертвите си, уточни полицейският началник. Той добави, че в обществените медии са били отправяни закани против вестника, последната от които била през вчерашния ден.

Задържан е обвинен, който е разпитван от полицията. Той съзнателно си развалил кожата на палците, с цел да не може да бъде открита самоличността му, и отхвърля да сътрудничи на силите на реда, заяви телевизия Си Би Ес, представена от Ройтерс.

Според в началото известие на телевизия Си Би Ес обвиненият е бял мъж на двайсетина години, без документи за идентичност. Не са известни претекстовете за нападението и дали стрелецът е обвързван с вестника. Междувременно Ройтерс разгласява фотография на обвинения, от която излиза наяве, че той е роден през 1979 година

Полицията заяви, че на мястото на престъплението е открит предмет, който приличал на взривно устройство.

По-рано полицията заяви, че към този момент преглежда нападението като " местен случай ", а не като терористичен акт. На място са пристигнали чиновници на Федералното бюро за следствие, с цел да оказват помощ на локалните следователи. Властите в Балтимор и Ню Йорк са засилили полицейската защита на редакциите на огромните медии като защитна мярка, съобщи Ройтерс.

Говорителката на Белия дом уверено осъди нападението. " Кърваво нахлуване против почтени публицисти, вършещи работата си, е нахлуване против всички американци ", написа в Тwitter Сара Сандърс.

Заместник-говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс заяви, че президентът Доналд Тръмп е осведомен за стрелбата.

" Капитал газет " е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е учреден през 1727 година и тогава се е наричал " Мериленд газет ", отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР