Стрелбата в Лас Вегас, при която загинаха 58 души и

...
Стрелбата в Лас Вегас, при която загинаха 58 души и
Коментари Харесай

Най-жестоките нападения с огнестрелни оръжия в САЩ



Стрелбата в Лас Вегас, при която починаха 58 души и 515 бяха ранени, е най-кървавата в модерната история на Съединени американски щати. Но страната претърпя напоследък няколко такива атентата. Терористичната организация "Ислямска страна " пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас. Но Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР споделиха, че това не би трябвало да води до прибързани заключения. ФБР изключва за момента джихадистката диря в атентата, съобщи „ Ройтерс “.

Припомняме ви още сходни жестоки нещастия в Съединени американски щати.

На 20 април 1999 година двама тийндейжъри убиха 12 възпитаници и преподавател и раниха над 20 души в гимназията Колумбайн в Литълтаун в щата Колорадо.

През октомври 2002 година двама въоръжени мъже устроиха засада на 13 души и убиха 10 тях. Нападенията в снайперистки жанр бяха осъществени в продължение на три седмици и тероризираха федералния окръг Вашингтон. Единият от двамата снайперисти беше екзекутиран, а другият беше наказан на пожизнен затвор.

На 2 октомври 2006 година въоръжен мъж умъртви 5 девойки в учебно заведение в Никъл Майнс в щата Пенсилвания, преди да се самоубие. Мотивите за нападателите в другите случаи бяха разнообразни.

На 16 април 2007 година въоръжен мъж умъртви 32 души и се самоуби в Вирджинския софтуерен университет в Блексбърг.

На 3 април 2009 година в Бингхемптън в щата Ню Йорк виетнамски преселник откри огън в имиграционен център и умъртви 13 души.

На 5 ноември 2009 година във военната база Форд Худ в Тексас американски майор и психиатър умъртви 13 души и бе наказан на гибел.

На 8 януари 2011 година в Тусон в Аризона въоръжен мъж простреля тежко конгресменката Габриел Гифърдс. В нападението починаха 6 души, 13 души бяха ранени. Дълго време положението на Гифърдс беше тежко.

На 20 юли 2012 година маскиран въоръжен мъж умъртви 12 души и рани 70, когато откри огън на премиерата на следващия филм от сагата за Батман в Орора в щата Денвър. Той получи доживотна присъда.

На 5 август 2012 година последовател на превъзходството на бялата раса простреля 6 души в храм на сикхите в Оук Крийк в щата Уисконсин, а след това се самоуби.

На 14 декември 2012 година млад мъж простреля майка си и умъртви 20 деца и 6 учители в началното учебно заведение Санди Хук в град Нютаун в щата Кънектикът.

На 16 септември 2013 година резервист от военноморските сили, работещ по контракт за държавното управление, умъртви 12 души във военната база Нейви Ярд във Вашингтон и бе убит от полицията.

На 1 октомври 2015 година мъж откри огън в кампуса на лицей в град Роузбърг в щата Орегон и умъртви 9 души, преди да бъде премахнат от полицията.

На 2 декември 2015 година в Сан Бернардино в Калифорния мъж и жена убиха 14 души на коледно празненство в обществен център, а след това бяха премахнати от полицията.

На 17 юни 2015 година в Чарлстън в Южна Каролина последовател на превъзходството на бялата раса умъртви 9 цветнокожи богомолци в черква.

На 17 май 2015 година в Уако в щата Тексас в конфликтът на две противопоставящи се една на друга рокерски банди бяха убити 9 души, а над 170 бяха ранени.

На 12 юни 2016 година в Орландо в щата Флорида въоръжен мъж простреля 49 души в гейклуб и бе премахнат от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР