Стрелба в училище във Финландия. Едно дете е починало, а

...
Стрелба в училище във Финландия. Едно дете е починало, а
Коментари Харесай

Стрелба в училище във Финландия – една жертва и няколко ранени деца

Стрелба в учебно заведение във Финландия. Едно дете е умряло, а други две са били ранени, предава Би Би Си. Стрелецът е на 12 години и е задържан.  Родители описват, че стрелбата е станала в класна стая в учебно заведение Вьортола в град Вантаа - северно от столицата Хелзинки.

Стрелбата е станала сутринта след дългата почивка не децата за Великден. В учебното заведение учат 800 деца и работят 90 души. След нападението на учениците е било подредено да останат в класните си стаи. Полицията заяви, че обвиненият е избягал след стрелбата и в последна сметка е бил арестуван. Те прибавиха, че той е носел огнестрелно оръжие, което са му лишили. Премиерът Петери Орпо разказа стрелбата кат разтърсваща и сподели, че мислите му са с жертвата и техните фамилии, както и с всички в учебното заведение.

Във Финландия имаше две стрелби с жертви в учебни заведения за няколко месеца през 2007 и 2008 година

През 2007 година 18-годишен възпитаник простреля шестима възпитаници, учебната здравна сестра и неговия основен преподавател в малко градче. След това на идната година различен възпитаник простреля девет възпитаници и преподавател с полуавтоматичен револвер пушка в политехника в западния град Каухайоки.

Стрелбите доведоха до стягане на законите за притежанието на оръжия, изискващи притежателите им да са навършили 18 години, само че всеки над 15 години може да кандидатства за позволение за потребление на непознато оръжие.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР