Стрелба на футболен мач: Полицията в Джаксънвил рани 15-годишен младеж след изстрели в тълпата

...
Полицията в Джаксънвил застреля младеж, който според тях е стрелял
Коментари Харесай

Полицията в Джаксънвил застреля младеж, който според тях е стрелял с пистолет в тълпата, напускаща гимназиалния футболен мач First Coast срещу Ribault, когато бе отменен през третата четвърт в петък вечерта, след като избухнаха сбивания на стадиона.

Младежът беше откаран в болница с охлузване от куршум по главата и огнестрелна рана в долната част на торса, Алън Паркър, Началникът на разследването на шерифския офис каза на местопроизшествието.

Нямаше информация за състоянието му и нямаше съобщения към събота следобед за други наранявания по време на мача. Това бележи поредната стрелба в гимназиален футболен мач в Джаксънвил в продължение на няколко години.

По-късно шерифската служба идентифицира момчето като 15-годишно, но Times-Union не го назовава заради неговия възраст и никой друг не е пострадал. Той е обвинен в изстрелване на огнестрелно оръжие в училищна собственост и носене на скрито огнестрелно оръжие.

Паркър каза, че стрелбата е станала около 21:00 часа. близо до пътищата Duval Station и Starratt, които са в периметъра на кампус First Coast.

Студентка каза на новинарския партньор на Times-Union First Coast News, че са започнали битки и тя е чула около 20 изстрела.< /p>

Полицията е получила информация преди време, че ще има голям бой по време на играта и е разположила допълнителни ресурси там, каза Паркър. Битките бяха потвърдени по време на играта, така че училищата решиха да спрат състезанието през третото тримесечие и просто да го отменят, каза шефът на полицията в държавните училища в окръг Дювал Грег Бъртън.

Още насилие в гимназиален футбол: Сбиванията доведоха до 2 ареста, отменен гимназиален футболен мач и паника в Талахаси

Преди стрелбата двама полицаи арестуваха двама души в спирка на училище с огнестрелни оръжия. Докато ги прибираха, играта угасна и избухна сбиване, каза Паркър. Така че полицаите се отклониха натам и се опитваха да спрат сбиването. Младежът, всъщност не на трибуните, а отвън, беше забелязан да стреля в тълпата.

Той не се съобрази с командите да хвърли пистолета, каза Паркър. Полицаите го подгонили през паркинга в гориста местност. Те стреляха многократно. Заподозреният беше ударен два пъти, ожулен в главата и прострелян в долните крайници, но успя да премине през гората и да прескочи ограда. Той пресече улицата, но беше задържан от друг полицай пред бизнес. Той все още държеше пистолета в панталоните си.

Паркър каза, че нападението вероятно произтича от семеен спор с братовчед.

Двамата полицаи са били в отдела около шест години и това беше първата им стрелба. Имената им не са освободени съгласно щатския закон на Марси.

На този ранен етап от разследването не беше известно дали заподозреният е бил в играта преди стрелбата, каза Паркър.

Предпазни мерки за сигурност

Бъртън каза, че допълнителната сигурност, както и новите протоколи за безопасност на района са предотвратили по-голяма трагедия.

„Имахме нашата нова система за откриване на оръжия тук, системата Evolv , така че сме почти сигурни, че никакви оръжия не са влезли в играта, в купата“, каза Бъртън, отбелязвайки, че техните предпазни мерки включват претърсване на чанти, използване на ръчни метални детектори и системата Evolv.

От 2018 г.: Тийнейджър, арестуван при стрелба на Рейнс-Лий в Джаксънвил

Футболна стрелба на Рейнс срещу Лий Хай: Година след стрелбата след мача, „ново нормално“ ' в сигурността

Преди една година училищният съвет на окръг Дювал одобри договор за закупуване на новите металдетектори Evolv, които са същите, използвани в Дисни и театъра във Флорида. Областта се съгласи да плати 7 милиона долара за 80 до 85 детектора в 23-те гимназии.

Те могат да проверяват 4000 души на час, без изобщо да се налага да спират, да изпразват джобовете си и да свалят чанти.

< p>Бъртън каза, че те също са участвали в играта с техните полицейски K-9 и кучета за откриване на наркотици. Освен това те предприемат други предпазни мерки за сигурност, които той отказа да разкрие в подробности, защото са „поверителни“.

„Посланието ми към родителите е, че правим всичко възможно, за да сме сигурни, че учениците ви са в безопасност при нас спортни събития", каза той. „Винаги имаме оперативен план за сигурност. Усилихме този оперативен план поради информацията, която получихме. Работейки с JSO, те са страхотни партньори с нас. Успяхме да засилим сигурността доста, за да предотвратим нещо, което можеше да бъде още по-голяма трагедия от това, което се случи днес.“

Временният началник на училищата в окръг Дювал Дана Кризнар каза на Times-Union по имейл, че е „изключително разочароващо, че насилието в общността е повлияло на един от футболните ни гимназии игри."

Кризнар каза, че е "много благодарна" за плана, който училищната областна полиция въведе в партньорство с шерифската служба. Тя също така похвали директорите на двете училища, които взеха решение да прекратят играта по-рано, като каза, че „те поставят безопасността на учениците на първо място, а безопасността на учениците е нашата ценност номер едно.“

Заподозреният за намушкване е убит : Полицията в Джаксънвил уби мъж, заподозрян в убийството на друг, който според жената й е спасил живота

Спортният директор на Ribault Уилям Грифин написа в своя акаунт X благодарността си за предпазните мерки и усилията на служителите и служителите.

„Благодаря на SSO, JSO, треньора Рам [Пинкни], треньора [Марти] Лий, директорите д-р [Грегъри] Бостик и г-н [Джъстин] Флуент и администрациите на гимназиите Ribault & First Coast за поддържайки нашите студенти-спортисти и фенове възможно най-безопасни“, публикува той, имайки предвид служителите по сигурността на училището, офиса на шерифа и училищните администратори.

В миналото държавните училища на окръг Дювал преминаха към по-ранни игри и преместиха някои към Събота, за да се опитаме да ограничим насилието. Не е ясно дали тази последна стрелба ще засегне бъдещи игри.

„Всяко събитие като това води до преглед, за да се определи дали има допълнителни мерки, които трябва да бъдат въведени за безопасност и сигурност в бъдеще,“ — каза Кризнар. „Ще работя с полицейски ръководители, за да извърша бързо този анализ и да подкрепя правоприлагащите органи по всякакъв начин, за да гарантирам, че бъдещите футболни игри са възможно най-безопасни. Безопасността и сигурността винаги ще бъдат нашата най-важна цел.“

< h2>Минали стрелби на футболен мач в гимназията в Джаксънвил

Джаксънвил е имал известни проблеми със стрелба на футболни мачове в миналото. Ето и няколко други.

2019 г. — Един човек беше тежко ранен при стрелба към края на пролетен футболен мач Тери Паркър срещу Рибо. Службата на шерифа каза, че той е бил набелязан в нещо, което най-вероятно е свързано с банда, и 19-годишен мъж е арестуван.

2018 г. — Подобна стрелба се случи на футболен мач Рейнс срещу Лий изпускане и остави един човек загинал и двама ранени. 16-годишно момче беше арестувано в този случай.

2012 г. — Избухна хаос и най-малко един човек беше прострелян, когато избухна сбиване и стрелба по време на гимназиалния футболен мач Raines срещу Lee аут.

2007 — Двама студенти бяха простреляни след мач Raines-Lee. Полицията каза, че между 15 и 20 изстрела са произведени извън стадиона.

2006 г. — 13-годишно момче е простреляно при стрелба от автомобил на път за вкъщи от футболен мач на Raines.

Инцидентът от петък вечер беше 10-ата стрелба на шерифа по заподозрян, седем от които загинаха тази година. Миналата година 12 души бяха застреляни от полицията в Джаксънвил, осем смъртоносно, според записите на Times-Union.

Всеки, който има информация за инцидента, може да се свърже с офиса на шерифа на (904) 630-0500 или First Coast Crime Стопери на (866) 845-8477 (845-TIPS) или изпратете SMS на 8477, за да останете анонимни и да отговаряте на условията за награди. Или изпратете имейл на [email protected] или [email protected].

Тази статия първоначално се появи във Florida Times-Union: Полицията в Джаксънвил застреля тийнейджър във футболен мач в гимназия във Флорида

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР