Стратификацията между жените и мъжете все още е силно осезаема

...
Стратификацията между жените и мъжете все още е силно осезаема
Коментари Харесай

Това са 15 на най-добре платените професии за жени

Стратификацията сред дамите и мъжете към момента е мощно осезаема във връзка с трудовата неравнопоставеност и нейните финансови измерения. Заплащането за една и съща позиция и/или специалност, при равни условия, постоянно бива друго за представителите на двата пола.
Все още съществуват и стандарти за полета, доминирани от мощния пол и такива, които по предписание принадлежат на дамите. Например мениджърските позиции постоянно биват заемани от мъже, а даже жена да оглавила поста, то нейната заплата постоянно не доближава равнищата, които биха били изплащани на другия пол.
Все отново има и професионални области, където дамите освен са повече като брой, а и получават задоволително конкурентни заплати. От Business Insider са анализирали данни на американските трудови управляващи, с цел да открият кои са най-добре платените специалности за дами.
Изследването е направено на база целогодишна претовареност на цялостен работен ден за лица над 16 години в Съединени американски щати, както и за сфери, в които най-малко 40% от работната мощ е от дами. Трудовият пазар в Съединени американски щати и тези в Европа и България имат своите разлики, само че данните въпреки всичко показват трендовете за високо възнаграждение в трудовите поприща на дамите.
Ето ги и 15 призови специалности с най-високи заплати за дамите:
15. Финансист, чиновник в банкова институция
14. HR / Специалист " Човешки запаси "
13. Лаборант
12. Биолог
11. Анализатор на компютърни системи
10. Физиотерапевт
9. PR / Специалист " Връзки с обществеността "
8. Мениджър в компания
7. Статистик
6. Медицинска сестра
5. Лекар
4. Ветеринар
3. Акушерка
2. Фармацевт
1. Съдия, юрист, прокурор

Източник: " Трафик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР