Стратегията за независимост се наряза и промени през последните 12

...
Стратегията за независимост се наряза и промени през последните 12
Коментари Харесай

SNP ще търси преговори за независимост на Шотландия, дори ако партията загуби 20 депутати на следващите общи избори

Стратегията за самостоятелност се наряза и промени през последните 12 месеца, когато партията беше погълната от невиждан скандал.

по-рано даде обещание да трансформира идващите общи избори в " де факто " референдум. Тя допусна, че спечелването на повече от 50% от гласовете в Шотландия би било същото като резултат за започване на договаряния за излизането на Шотландия от Обединеното кралство.

Г-жа Стърджън напусна поста водач през февруари, преди да бъде задържана като част от полицейско следствие. Тя беше освободена без обвиняване и упорства, че е „ сигурна “, че не е направила нищо неприятно.

Нейният заместител, господин Юсаф, по-късно предложи спечелването на „ множеството “ места през 2024 година да отвори вратата за договаряния на Даунинг стрийт.

Сега се допуска, че деятелите на SNP могат да гласоподават на своята конференция в Абърдийн този уикенд, с цел да сменят формулировката на „ болшинство “ от места.

Г-н Юсаф сподели пред Sky News, че е „ отворен “ към настройката, която ще сложи летвата на 29 места. SNP обезпечи 48 депутати през 2019 година

По време на изявление в Глазгоу първият министър на Шотландия беше разпитан дали е правдиво да се предложи сюжет, при който националистите си обезпечават единствено едно място повече от лейбъристите на изборите през 2024 година и това се равнява на явен мандат за предизвикателство на полемики за самостоятелност.

Той беше запитан за хипотетична обстановка, при която лейбъристите могат да получат 23 места, а SNP пада от 48 места на 24.

Първото министърът отговори: „ Ако спечелите най-вече места, вие сте податлив да бъдете победител в общите избори.

„ Ако отказвате на шотландския народ избор за личното си бъдеще, тогава на идващите избори можем тествайте това предложение. При общите избори разпоредбите са много елементарни – тези, които завоюват множеството места, печелят общите избори. “

Тъщата на Хумза Юсуф е „ в капан “ в Газа

Г-н Юсуф сподели, че съществено ще обмисли преминете към множеството места, когато партийните членове завършват проекта в неделя.

Той добави: „ Нека си спомним преди референдума през 2014 година бяхме на шест места, тъй че в действителност този брой безспорно ще варира от избори до избори. “

Прочетете още:

Анализ на Бет Ригби: Юсаф се усеща безпомощен... и е сърдит - разбор на Бет Ригби

Шотландската полиция сподели на Sky News, че SNP финансовото следствие - наречено Operation Branchform - продължава.

Crown Office, органът, който ще реши дали да упрекна лица или не, сподели, че до момента не е получил недоволства по отношение на следствието.

< p> Г-н Юсуф се съгласи, че полицейското следствие е „ наранило “ SNP.

Той сподели: „ Разбира се, че е... колкото по-дълго продължава полицейското следствие, толкоз по-трудно ще бъде за празненството.

" Уважавам, че полицията би трябвало да отдели толкоз време, колкото сметне за належащо. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР