Стратегия за умишлено протакане до последно, вместо реално желание за

...
Стратегия за умишлено протакане до последно, вместо реално желание за
Коментари Харесай

Кирил Петков заподозря ГЕРБ в умишлено протакане на ротацията, за да се стигне до избори

Стратегия за съзнателно отсрочване до последно, вместо действително предпочитание за договаряния – по този начин съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков дефинира ултиматума, който водачът на ГЕРБ сложи по-рано през днешния ден.

Борисов даде да се разбере, че няма намерениe да форсира договарянията, като показа преди 6 март текстовете на съдружното съглашение, което ГЕРБ приготвя.

Според графика на Борисов - съглашението ще бъде разисквано в ГЕРБ на 5 март, а ден по-късно, когато е планувано министър председателят Николай Денков да подаде оставка, ще го изпрати и на сътрудниците си от ПП-ДБ. Крайният период за това дали ще има или няма да има ротация Борисов зададе за 8 март.

От думите на Кирил Петков стана ясно, че досега меморандумът, препоръчан от ПП-ДБ, не е бил обсъждан с ГЕРБ.

„ Нашето предложение беше обещано преди 9 дни, на 20 февруари, “ напомни Петков и изясни, че не са получили формален отговор.

„ В понеделник господин Борисов имаше персонална покана от мен – да седнем и да обсъдим всички въпроси, вместо това единственото, което разбрах, е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката. Единственото, което ще продължи, са тези моноспектакли. За мен има очевидна тактика да се бавят нещата до последния миг, “ разяснява Петков.

Той отговори, че е песимистичен за действителните планове на ГЕРБ да се договорят с ПП-ДБ и заподозря, че зад държанието на Борисов и партията му стои тактика за съзнателно отсрочване, с цел да се стигне до предварителни избори.

„ Не виждам никаква причина от през днешния ден до 6 март някой на написа документ, както в последните 4 седмици чакаме Мария Габриел да направи оценка. Сякаш тази дата не я знаем от преди 9 месеца. Вече имаме нова дата 8 март, Не ви ли се коства необичайно, че след оставката, за два дни да се договаряния всичко, а в последните 9 дни да няма никакъв фиктивен диалог и от понеделник да не ни се отговори даже на поканата, “ сподели Петков.

По-рано, както в последно време постоянно се случва, съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски повтори в синхрон с Борисов, че е належащо съдружно съглашение, за " да си създадат очевидна коалиция, с цел да няма нищо прикрито и мрачно ".

ГЕРБ упорства за сключване на съдружно съглашение с ПП-ДБ за идващите 3 години, както и преразпределяне на министерските постове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР