Стратегия на САЩ и НАТО е да изтощават Русия, за

...
Стратегия на САЩ и НАТО е да изтощават Русия, за
Коментари Харесай

Веселин Желев: Шизофренното състояние спрямо Украйна прави България политическа карикатура

„ Стратегия на Съединени американски щати и НАТО е да изтощават Русия, с цел да не може да продължи войната “, разяснява още журналистът
„ Международната изолираност на Русия е основна и е най-силното средство на груповия Запад да спре Владимир Путин, без да влиза в апокалиптичния сюжет на директен боен конфликт с Русия. Сегашната тактика на Съединени американски щати и НАТО е да изтощават Русия, тъй че да не може да продължи войната. Това е игра на устойчивост. Съединени американски щати и Европа също би трябвало да понесат компликации и ограничения. Затова е належащо единение, което Путин стартира да пробва да унищожи още преди войната “. Това сподели пред БНР политическият коментатор и публицист Веселин Желев.

По думите му от срещата на Г-7 е пристигнало значимо предизвестие по отношение на Русия - „ в случай че Русия употребява химическо или бактериологично оръжие в Украйна, ще понесе тежки последствия “.

„ Не се прецизира какви биха били те, само че когато ти го споделят седемте най-големи свободни индустриални сили в света, това работи на въображението. Те приканиха всички страни да не дават военна или друга помощ на Русия, предизвестие очевидно към Китай “, изясни той.

„ Досегашните военни доставки на западно оръжие за Украйна трансфораха упования блицкриг в едномесечна изтощителна война с доста жертви и пагубни стопански и политически последствия за Русия. Днес Русия е със статут на страна - бандит като Иран, Северна Корея. Русия не можа да реализира първичните цели на интервенцията. Затова смени тактиката и тества докога Украйна ще издържи на това да я убиват постепенно с ракети, бомби и артилерия и докога Западът ще има лице да гледа това в профил. Досегашният ход на войната демонстрира, че колкото по-агресивни стават съветските дейности, толкоз повече се втвърдява западният отговор и той също слага на тестване издръжливостта на Русия. Всяко самообладание, даже това на съветския народ, има лимит. Чувам, че съветски бойци дезертират и даже убиват командирите си поради огромните загуби, които търпят техните елементи “, добави журналистът.

Според анализатора Западът ще се опита да се откаже от съветските енергийни запаси, каквото и да коства това:

„ Бъде ли лишена от приходите от петрол и газ, Русия няма да има с какво да заплаща за войната “.

Желев уточни, че тази война е спуснала нова Желязна завеса и „ няма метод да бъдеш от двете ѝ страни по едно и също време, в случай че се опитваш, ставаш политическа подигравка “.

„ Изглеждаме по този начин в очите на съдружниците ни в НАТО, в Европейски Съюз и на украинското държавно управление. Те схващат шизофреничното положение на България и я третират като пациент - не ѝ опонират, не ѝ се карат, знаят, че тя нито може да помогне, нито доста да навреди. Колко ще ни коства тази известност, която настоящето държавно управление гради, ще разберем, когато е късно - в следвоенния интервал “.

И акцентира, че времена като днешните покачват значимостта на моралния избор, на полезностите над ползите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР