Стратегическият проект цели значително да повиши ефективността на полицейските служители

...
Стратегическият проект цели значително да повиши ефективността на полицейските служители
Коментари Харесай

Полицейските служби на България и Турция подписаха договор, ще борят миграцията заедно

Стратегическият план цели доста да увеличи успеваемостта на полицейските чиновници - образование, съоръжение и точна съгласуваност

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов получи досието с контракт по трансгранично съдействие България-Турция 2021-2027 по стратегия „ Обединени за по-безопасни граници “, с който доста ще се увеличи успеваемостта на полицейските служби в двете страни в работата с незаконната миграция. Това стана по-рано през днешния ден на публична гала по връчване на първия контракт по стратегическия план.

На събитието участваха заместник-министрите на вътрешните работи и на районното развиване и благоустройството - Кирил Ценкин и Ангелина Бонева, генералният консул на Република Турция в Бургас - господин Толга Оркун, регионалният шеф на Бургас - Пламен Янев, ръководителят на ръководещия орган на програмата България-Турция - Милен Обретенов, шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Бургас, Хасково и Ямбол – старши комисарите Емил Павлов, Чавдар Георгиев и Иван Русев , заместник-областните шефове на Одрин и Къркларели Ейюп Батухан Джиерджи и Юсуф Гюлер.

Бюджетът на плана е 1 730 647 евро и ще бъде разпределен сред страните сътрудници на плана, в който ОДМВР-Бургас е водещ . Споразумението ще продължи 24 месеца , а задачата му е подсилване на потенциала на националните системи за противопоставяне на миграцията в трансграничния район посредством възстановяване на функционалните и оперативни благоприятни условия на правоприлагащите органи да реагират на характерните провокации във връзка с сигурността, обвързвана с незаконните мигранти посредством метод на съдействие и взаимност .

За да се борим с незаконната миграция, преди всичко ние би трябвало да имаме подготвени полицейски служите. На второ място – би трябвало да имаме екипировка и съоръжение за тези служите и на трето място би трябвало да има доста добра съгласуваност сред всички райони и служите ли в битката с незаконната миграция. Този план ни дава тъкмо това – тези 3 съставния елемент. С бюджета от плана в ОДМВР-Бургас ще бъдат закупени 2 пътнически рейса, категория М2, 3 микробуса М1, и 6 високопроходими профилирани автомобила. Благодаря на Министерството на районното развиване и благоустройството за този план, дружно можем повече и съм несъмнено, че това съглашение Европа ще бъде по-безопасна и сигурна “ , сподели шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

Давам си сметка, че провокациите, пред които са изправени двете страни, които вземат участие в плана, са сходни. „ Обединени за по-безопасни граници “ е от значително значени за отличните партньорски взаимодействие – положителната връзка и бързата реакция при случаи на рискови обстановки. Убеден съм, че структурите, които ще работят по плана ще устоят на проблемите, които незаконната миграция всекидневно слагат “, уточни заместник-министърът на Министерство на вътрешните работи Кирил Ценкин.

На тази среща публично започваме осъществяването на първия и максимален план по програмата България-Турция на стойност над милион и 700 хиляди Евро. Проектът е огромен освен поради финансовата стойност, само че и поради стратегическата си значимост за България, Турция и Европейския съюз. В разгара на международна неустановеност, измежду проблеми и гризи, ние целеустремено влагаме в съществуващата инфраструктура и от двете страни и в общата ни сигурност. Още при създаването на програмата дружно сме избрали да финансираме най-ключовите и неотложни действия. Подходили сме точно, доста професионално и се веселя, че службите в България и Турция ще имат взаимни образования. Тоест европейската поддръжка ще бъде вложена освен в материално -техническа подготовка, съоръжение и взаимни действия – имаме 3те най-важни съставния елемент. Благодаря на всички сътрудници. Вярваме, че ще се съгласите с мен, че няма по какъв начин да развиваме двете страни и трансграничния район стопански, в случай че нямаме основана база от сигурност и непоклатимост. Оттук-нататък имаме 2 години да създадем трансграничния район по-сигурен и по-добър за живеене “, съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева.
 Ръководителят на ръководещия орган на програмата България-Турция Милен Обретенов,
директорът на ОДМВР в Бургас старши комисар Емил Павлов,
зам.-министърът на МВР Кирил Ценкин, зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева и
областният шеф на Бургас Пламен Янев  Заместник-областните шефове на Одрин и Къркларели Ейюп Батухан Джиерджи и Юсуф Гюлер и
генералният консул на Република Турция в Бургас - господин Толга Оркун (в средата)  Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун и регионалният шеф Пламен Янев
Вижте още детайлности за плана:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР