Стратегическият партньор на Advanced Micro Devices, компанията GlobalFoundries, съобщи, че

...
Стратегическият партньор на Advanced Micro Devices, компанията GlobalFoundries, съобщи, че
Коментари Харесай

7 nm продукти на AMD ще се произвеждат в заводите на TSMC

Стратегическият сътрудник на Advanced Micro Devices, компанията GlobalFoundries , заяви, че приключва работата върху 7 нанометровите софтуерни правила и ще се концентрира върху 12 и 14 нанометровите FinFET софтуерни процеси. AMD възнамеряваше до края на тази година да стартира производството на първите дребни партиди 7 nm процесори, а при започване на 2019 година да започва всеобщото произвеждане.

AMD незабавно реагира на изказването на GlobalFoundries. Техническият шеф на AMD Майк Пейпърмастер (Mark Papermaster) разгласява в своя блог особено известие.

Отбелязва се, че макар че 12 и 14 nm артикули а AMD ще продължат да се създават в заводите на GlobalFoundries, производителят на 7 nm полупроводникови произведения ще бъде Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). В нейните заводи ще се създават процесорите с архитектура Zen 2, излизането на които е планувано за идната година. Там ще се създават и графичните решения Navi, както и 7 nm графични процесори Vega.

AMD към този момент разполага с първите инженерни мостри на 7 nm сървърни процесори EPYC, създадени от TSMC. Пейпърмастер съобщи, че промяната на производителя няма да се отрази на оповестените до момента дати и периоди.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР