Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договор за

...
Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договор за
Коментари Харесай

СИНПИ ще си сътрудничи със запасното войнство

Стратегическият институт за национални политики и хрумвания подписа контракт за съдействие и взаимоотношение със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса.

Документът бе подписан от ръководителите на СИНПИ – Калоян Паргов и на СОСЗР военачалник о.з. Златан Стойков.

„ Това съглашение е следващото, което е обвързвано със бранш Сигурност. Наред с първите два контракта за съдействие, които подписахме с организации - представители на специфичните служби, този със запасното войнство касае един огромен и значим бранш, а точно защитата и военното дело “, посочи Паргов.

Той изясни, че партньорството сред двете организации има за цел, чрез и експертизата на СИНПИ, да спомага за решаването на редица проблеми в този бранш. „ Основното, на което се спряхме, са подборът, общественото и материално застраховане на военнослужещите през цялото им кариерно развиване, в това число и след тяхното пенсиониране “, посочи ръководителят на СИНПИ и добави, че това е нещо, което се случва във всички армии на страни - членки на НАТО.

„ А България, която към този момент повече от 15 години е член на Алианса, към момента търси пътя и посоката, посредством които да върне имиджа и достолепието на българския военнослужещ. Както от позиция на това, че специалността е тежка, по този начин и във връзка с материалното застраховане и статуса на българския войник в обществото “, смята Калоян Паргов.

В осъществяване на контракта сред СИНПИ и СОСЗР ще бъде основана работна група с присъединяване на представители на двете организации. Тя ще координира взаимните дейности и мероприятия, измежду които и възобновяване, поддържане и създаване на български военни и военноисторически и мемориали. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР