Стратегическите запаси от нефт на САЩ са намалели до 434,1

...
Стратегическите запаси от нефт на САЩ са намалели до 434,1
Коментари Харесай

Нещо невиждано се случи с петролните резерви на САЩ

Стратегическите ресурси от петрол на Съединени американски щати са намалели до 434,1 млн. барела, което е най-ниското равнище от 1984 година насам. Това заяви Ройтерс, базирайки се на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

По негова информация петролните запаси са намалели с 8,4 млн. барела единствено през последната седмица. По-рано Блумбърг означи, че Съединени американски щати изразходват стратегическите си ресурси от нефт по-бързо от предстоящото в опит да задържат цените на международния енергиен пазар. Ако Вашингтон резервира настоящия ритъм на продажби, националният запас на Съединени американски щати може да се свие до 40-годишно дъно от 358 млн. барела до края на октомври, когато Белият дом възнамерява да приключи освобождението.

Само преди година стратегическият петролен запас, ситуиран в щатите Тексас и Луизиана, съдържаше 621 милиона барела. На 31 март президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че Съединени американски щати ще освобождават по 1 млн. барела нефт на ден от стратегическия си народен запас за интервал от шест месеца.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР