"Стратегически фокус на "Топлофикация Плевен" е повишаването на енергийната ефективност

...
"Стратегически фокус на "Топлофикация Плевен" е повишаването на енергийната ефективност
Коментари Харесай

Топлофикация Плевен доставя енергийно ефективни решения и услуги, които осигуряват комфорт и надеждност за клиентите

"Стратегически фокус на "Топлофикация Плевен " е повишението на енергийната успеваемост и прецизното използване на българското и европейското законодателство за нисковъглеродно произвеждане. Ние работим на природен газ и това е огромно преимущество, тъй като отделените излъчвания, за разлика от други изкопаеми горива, са сведени до най-малко.

Като приказваме за цели, е належащо да се означи, че за нас е значимо да поддържаме в положително положение абонатните станции и топлопреносната мрежа. Инвестициите ни са с два съществени фокуса. Единият е възстановяване на техническото положение на нашите уреди, а другият в екологията.

Целият екип сме насочили старания за обезпечаване на качествено топлоподаване и произвеждане на чиста сила. ". Това съобщи инж. Йордан Василев. По думите му те непрестанно наблюдават измененията в бранша и подхождат с внимание към всяка едно ново условие.

Според инж. Василев, триумфът, на който и да е било бизнес, без значение от активността му, се основава на неприкритост и почтеност. "Когато сме правилни, развиваме освен нашето дружество, само че и целия бранш.

Ние не позволяваме взаимни отстъпки, за това следим за качеството на услугите, които предлагаме и следим всеки един стадий от плановете, по които работим. ", съобщи инж. Василев.

По думите на инж. Василев тяхната най-възвръщаема инвестиция е когенерационната мощ. "Това е едно извънредно съвременно оборудване, при въвеждането му в употреба, нашите експерти вложиха безпределно доста труд и старания. У нас сходен вид уреди се одобряват към този момент като даденост, все едно са съществували постоянно. ", показва шефът на предприятието.

Той изясни, че когенерационната мощ създава електрическа енергия, а изпуснатите от турбината изгорели газове с висока температура се утилизират в котела и от тяхната сила се създава пара и гореща вода. Управлението на газовата турбина и котела се реализира чрез профилиран програмен продукт. Връзката сред контролерите на турбината и операционната станция става посредством особено построена за задачата оптична линия. В действително време се наблюдават и излизат на екран данни за отделените излъчвания. ", споделя инж. Василев.

Инж.Василев уточни, че турбината е американско произвеждане и е измежду най-хубавите на пазара.

"Планираме да модернизираме сдружението и да внедряваме нови и съвременни уреди. Нашите старания и тези на Европа за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха напълно съответстват. ", изясни инж. Василев. Според него по време на прехода към нисковъглеродна енергийна система, природният газ ще заеме значително място в енергийния микс на страната. "Газът ще има основна роля в кратковременен и средносрочен проект.

Той е най-подходящата опция на твърдите изкопаеми горива. Топлофикациите, които работят на въглища, имат потребност от време, с цел да могат да заменят главното си гориво. ", изрази мнение инж. Василев. По думите му постигането на упоритостта, избрана в Европейския Зелен пакт, и сдруженията ще имат нужда от държавна и европейска поддръжка.

"Всички желаеме да живеем в по-чиста околна среда и това може да се получи, когато обществото работи взаимно за построяването на поведенчески модел, щадящ красивата българска природа. Отговорността и грижата за запазване на чистата природа, би трябвало да се демонстрира от всеки представител на обществото. ", безапелационен бе инж. Йордан Василев.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР