Страстта към хартиените самолети събра в Рио де Жанейро хора

...
Страстта към хартиените самолети събра в Рио де Жанейро хора
Коментари Харесай

Пищно шоу с хартиени самолети в Рио де Жанейро

Страстта към хартиените самолети събра в Рио де Жанейро хора с разнообразни специалности и от друга възраст. Надпреварата за най-бърз аероплан и за най-дълъг полет се оказа яростна.

Ако до момента хартиените ви самолетчета не са достигали задачата си или прекомерно бързо са ставали жертва на земното притегляне, повода е, че правенето, както и хвърлянето им, напълно не е детска игра.

Изискват се специфични умения и техники, изясняват бразилските майстори на хартиени самолетчета.

Самолетът постоянно би трябвало да е добре завършен. Сгъванията би трябвало да са съвършени. Не бива да има нещо непропорционално, изяснява Педро Крус Каприоти, първенец на Бразилия в категория " Най-дълъг полет ".

Рекордът за време, който беше реализиран в Рио де Жанейро, е 7 секунди полет. А най-дългото изминато разстояние беше 40,3 метра.

Самолетчетата за дълги дистанции нормално са с по-издължен корпус и по-къси криле. А самолетите, които се състезават за време, са с по-широки криле, които им оказват помощ да се задържат по-дълго във въздуха, споделя Кайн Сигейра, първенец на Бразилия в категорията " Най-далечен полет ".

Към техниките за прегъване прибавете и доста тренировки, непримиримост и самообладание.

Победителите в състезанието в Рио де Жанейро ще показват Бразилия на интернационалното съревнование в Австрия идващия месец. Там се чакат участници от 62 страни. Надеждите са за нови върхове и нови летателни модели в книжен вид.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР