Страстната седмица, през която всички ние със смирение и упование

...
Страстната седмица, през която всички ние със смирение и упование
Коментари Харесай

Център „Иван Михайлов“: Страстната седмица се превърна в седмица на низки страсти

Страстната седмица, през която всички ние със примирение и очакване в християнските и общочовешките полезности се стремим да реализираме своето духовно и морално прояснение, се трансформира в седмица на най-низки човешки пристрастености, на грозни обиди и на нечовешка завист и ненавист. Това написа в намерено писмо на Културен център Иван Михайлов, Битоля, във връзка политическата дискусия, която обхвана районен съд Македония по отношение на формалното разкриване на центъра.

Пълният текст на отвореното писмо:

Приятели, членове, симпатизанти и критици на Културен център Иван Михайлов.

Изминава една седмица от момента на формалното разкриване на клуба-библиотека на сдружението. Това е и най-святата седмица за всяка християнска душа, седмица през която всички ние със примирение и очакване в християнските и общочовешките полезности се стремим да реализираме своето духовно и морално прояснение. Това беше „ Страстната седмица “, чиято същина е всеки от нас да премине през своята голгота, с цел да получат светлина и очакване нашите души.

В контраст на всичко това, ние станахме очевидци, почувствахме и преживяхме седмица на най-низки човешки пристрастености, на грозни обиди и на нечовешка завист и ненавист. Омраза към нас, управлението, към нашите посетители от България и към членовете и симпатизантите на сдружението носещо името на Иван Михайлов.

Уважаеми дами и господа,

Маските дефинитивно паднаха! Уверени сме, че към този момент на всички, които имат предпочитание и воля да схванат и признаят, е ясно - в РСМ злобата и омразата към българите и всичко, обвързвано с България, са надълбоко вкоренени в съзнанието на част от политическия хайлайф на страната и към този момент доста години са тяхна целенасочена политика.

Всички вие чухте, видяхте и можете да извършите своите заключения!

Останахме и надълбоко учудени от прибързаната и недомислена позиция на нашия президент господин Стево Пендаровски.

Въпреки това, ние от сдружението бихме желали да посочим, че Културния център е регистриран публично със своето име през март 2019 година и до деня на формалното разкриване на клуба никой в Република Северна Македония не беше видял нищо неприятно или неправилно в нашето битие и активност. Но сега, в който ни беше обърнато малко повече внимание от институциите в България, незабавно станахме „ изострен бодил “ в очите на институциите в страната и против нас и България се отприщи буйна нервност, флагмани на която, въпреки всичко да кажем искрено, бяха най-много избрани политици и избрани медии и техните ботове, подправените профили във Facebook, които имат за цел разпространението на говора на ненавист и торпилиране на вероятността за развиване на добросъседските връзки сред България и РСМ.

И няколко думи и за това за какво беше решено сдружението да носи името на Иван Михайлов. Защото той беше последният исторически водач на Вътрешна македонска революционна организация, знак и притежател на битката против непознатата на Македония теория, която покълна в мозъците и душите на хората по времето на сърбокомунистическия режим в нашата родина и направи по този начин, че през днешния ден кръвни братя да не се понасят. Той оглави Организацията през 1925 година след гибелта на Тодор Александров. Той е всичко друго, само че не и фашист.

Иван Михайлов е знамето на българщината в Македония и на битката за нея. Това е същинската причина за реакциите от последната седмица на днешния политически хайлайф в РСМ и за злостния диалект на ненавист.

През годините на сърбокомунистическия режим в Югославия доста последователи на Вътрешна македонска революционна организация, възрожденци и борци за свободата на Македония и техните потомци бяха избити още при започване на 1945 година – без съд и присъда, тъй като продължиха да назовават себе си българи и желаеха да останат такива. Хиляди други бяха наказани на гибел, на дълги години затвор, пращани в лагери по цяла Югославия, задържани и интернирани, измъчвани с едно само обвиняване, че не желаят да се отрекат от българските си корени и не престават да упорстват да се назовават българи. Затова и Иван Михайлов е знамето на българщината и призрачен сън за комунистите и сърбоманите на всички места по света.

„ Христос Возкресе! “, ще пристигна и нашето Възкресение.

А в този момент се обръщаме към нашите гневни критици със следните, уверени сме, лесни за тях въпроси:

- Как протестиращите в с. Кравари знаеха толкоз тъкмо времето и мястото на кацане на вертолета на българския министър-председател Кирил Петков? Ние като уредници нямахме никаква информация за това. Та въпросът, който вълнува е: Кой осведоми уредниците на митингите, които на нас са ни добре известни, че те бяха по този начин добре готови с направени плакати и транспаранти?

- На последващо място ще се радваме да разберем, каква е символиката и смисъла на портрета на Иван Михайлов в кабинета на Християн Мицковски, завещан и намирал се там още по времето на предходния ръководител на ДПМНЕ и министър председател на страната Никола Груевски, само че непокътнат от Мицковски?

През целия си живот Иван Михайлов е бил преследван и прогонван от мощните фактори на времето, само че е съумял да устои - ще устоим и ние! Злобата, омразата и практиката на отказване на съществени човешки права нямат място в днешното единно европейско семейство!

Ще приключим с думи на Иван Михайлов: „ Вероятно ще се търси опция да бъде отречено, че всички борци във Вътрешна македонска революционна организация са били САМО българи. Но те правеха жертви и одобряваха Македония да стане самостоятелна страна, с равни права на народностите, които целият свят признава. Който отхвърля тези народности и ги преследва, той е съперник на Независима Македония “! /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР