Страшното е, че ние всички говорим и мислим за това

...
Страшното е, че ние всички говорим и мислим за това
Коментари Харесай

Дипломат: Всички говорим и мислим за това как да се подготвим за война, а не как да я избегнем

Страшното е, че ние всички приказваме и мислим за това по какъв начин да се подготвим за война, а не по какъв начин да я избегнем. Това разяснява в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " Любомир Кючуков, шеф на Института по стопанска система и интернационалните връзки:

" За страдание, обстановката с спора НАТО - Русия ескалира. Едва ли към този момент може да се приказва в бъдеще време за обстановката, защото сега са достигнати равнища, които са извънредно високи и доста рискови. Аз мисля, че е стадият на позиционни военни и политически маневри, траял повече от 7 години, от 2014 година, се изчерпа и доближи своя логически край. Това допуска два вероятни метода. Първият е търсене на двустранно политическо решение посредством договаряния. Вторият е подготвеност за пряк конфликт ".

Кючуков добави, че се надява да не се стигне до инвазия на Русия в Украйна:

" Това сочат анализите за момента на всички страни, само че рискът от сходна ескалация фактически се усилва от позиция на политическото напрежение и трупането на войски. Големият проблем тук е, че в постсъветското пространство стартира да набира сили логиката, че замразените спорове там могат да бъдат решавани по боен път ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР