Страшни разкрития за ЛГБТ пропагандата на ЕС и СЗО, както

...
Страшни разкрития за ЛГБТ пропагандата на ЕС и СЗО, както
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО!: Страшни разкрития за ЛГБТ пропагандата на ЕС и СЗО в Отворено писмо до МОН от сдружение „Асоциация Общество и Ценности“

Страшни разкрития за ЛГБТ пропагандата на Европейски Съюз и СЗО, както и Съветът на Европа, прави в Отворено писмо до МОН съдружие „ Асоциация Общество и Ценности “. В писмото Асоциацията дава добре обосновани причини за какво измененията в закона за образованието, касаещи ЛГБТ пропагандата, са извънредно наложителни.

SafeNews разгласява писмото в цялостния му у текст с приложените към него източници и текстове, без редакторска интервенция:

Отворено писмо до министъра на образованието и науката от съдружие „ Асоциация Общество и Ценности “ по отношение на отправеното от Европейската комисия питане във връзка признатите промени на 7 август, 2024г. в член 11 ал 2. от Закона за предучилищното и учебно обучение

Уважаеми господин министър,

От 2007 година насам съдружие АСОЦИАЦИЯ ОБЩЕСТВО И ЦЕННОСТИ е интензивно ангажирано в отбрана и поощряване на човешкото достолепие и независимост, правата на децата и родителите, брака и фамилията. Становищата ни се основават на научните проучвания, на следствията от сходни политики в други страни, на Конституцията ни и на признатото от страната ни вътрешно и интернационално законодателство.

Обръщаме се към Вас по отношение на признатите с болшинство от Народното събрание и подкрепени с президентски декрет промени в Закона за предучилищно и учебно обучение (ЗПУО), с оглед обяснението, което Европейската комисия изисква от Вас по мотива. С тях се забрани пропагандата на нетрадиционна полова ориентировка и полова еднаквост друга от биологичната в системата на предучилищното и учебно обучение.

Считаме, че признатите ограничения са извънредно належащи по следните аргументи:

1. На 1 март получихме от ДАЗД плана на Национална тактика на детето 2024-2030г.

В цел 1 на област “Здраве и здравословен метод на живот ” се планува “въвеждане на редовно здравно обучение в учебните заведения ”.

У нас половото обучение е част от здравното и може да се организира на всеки стадий от предучилищната и учебна подготовка, освен от преподаватели, само че от представители на институции, Неправителствени организации и граждани[1]. Разбрахме, че сега, дружно с Министерство на здравеопазването, подготвяте въвеждането на систематичното полово образование[2].

Според стандартите за редовно полово обучение (ССО) на Световната здравна организация за Европа[3] децата от 0 до 4-годишна възраст следва да бъдат осведомени за удоволствието, което изпитват, когато допират тялото си, за мастурбацията и да им се даде опция да осъзнаят половата си еднаквост. Децата сред 4 и 6 години следва да бъдат осведомени с ранна детска мастурбация, еднополовите връзки, другите концепции за семейство и почитание към другите правила за сексуалността. Между 6 и 9 година да бъдат осведомени с другите способи на забременяване, за мастурбацията и другарството и любовта сред хората от един и същи пол. Между 9 и 12 година те би трябвало да се срещнат с разликите сред полова еднаквост и биологичен пол и така нататък

ССО опонира на Конституцията и цялото ни вътрешно законодателство, в които “недвусмислено се възприема общественото измерение на пола във взаимоотношение с биологично детерминираното ”[4] То въплъщава концепциите на придвижване с идеологически и политически темперамент, които нямат място в българските учебни заведения.

Още повече систематичното полово обучение в учебните заведения се е потвърдило като неефективна и несполучлива тактика за здравето на подрастващите. Това сочат 100 от най-задълбочените модерни проучвания[5] за половото обучение в международен мащаб. То е причина за огромен брой отрицателни последици, изразяващи се в: понижена приложимост на презервативи, нараснала полова интензивност, повишен брой на сътрудниците, зачеване, заболявания, излъчени по сексуален път и други

Приетите промени са нужни и крачка напред в това, с цел да не се допусне въвеждането на идеологията на пола и ранната сексуализация на децата, посредством ССО.

По този мотив се изправихме в петиция[6], дружно с над 25 наставнически и цивилен организации и близо 7000 жители, във връзка половото образование и опитите за въвеждането му в детските градини и учебни заведения у нас.

2. Според отчета на Съвета на Европа от 14 март, 2024г. процедурите за правно признание на пола би трябвало да се организират допустимо най-бързо и транспарантно и би трябвало да бъдат открити за малолетни „ с нужното отчитане на мнението на детето, зрелостта и най-хубавите му ползи и в най-хубавия случай без случайни ограничавания на възрастта “[7].

Последните години не малко фамилии се завърнаха в родината ни, с цел да предпазят децата си от джендър идеологията в учебните заведения.

Идеология, довела до осакатяването, посредством химична[8] и хирургическа кастрация[9] на хиляди деца, както и на 19 пъти повече самоубийства с съдбовен край, даже в едно приемащо и утвърждаващо половото противоречие общество[10].

3. Начинът по който тематиката за еднаквост в това число половата ориентировка се преглежда в учебни заведения у нас е мощно притеснителен, заради неговия идеологически и политически темперамент. Обученията се организират като част от здравното или гражданско обучение (или под формата на образования за превъзмогване на половите стандарти, предварителна защита на насилието, дискриминацията), благодарение на образователни пособия, наръчници и други, съфинансирани от Европейски Съюз.

Ето единствено някои образци с цитати от текстове в тях:

Педагогически инструментариум в помощ на битката с половите стандарти в началното учебно заведение, на уеб страницата на Европейската комисия за начални учители и възпитаници на 6-7 години[11]

“Не мисля че би трябвало да има играчки за момчета и играчки за девойки ” (от въпросник към учителите) стр. 20

“По време на упражненията: Избягвайте да възлагате на децата стереотипни полови функции, които могат да допринесат за интернализирането на “женска ” или “мъжка ” еднаквост.. ” стр. 25

“Някои момчета обичат гримове ”, стр. 44

В Наръчник по гражданско обучение “Да си европеец е крепко ”, съфинансиран от Европейски Съюз, стр. 44-45, стр. 53 съдържа следното:

“Насърчете ги да впишат оптимално повече аспекти.. Дайте образец със себе си като адаптирайте образеца съгласно вашата идентичност…. “Аз съм жена, майка.. хетеросексуална..

“Накарайте учениците по двойки …да споделят история от тяхното минало в която е било изключително мъчително да бъдеш обвързван с един или няколко от аспектите на идентичността им ” стр. 44-45

“Аспекти на идентичността: Пол, полова ориентировка и физически характерности ”, стр. 53

Сексуалната ориентировка се причислява като “атрибут ” на тяхната еднаквост. Не се регистрира обстоятелството, че не всеки, който изпитва полово увлечение към своя пол се разпознава с сходна ориентировка, какъв брой повече полова еднаквост.

За идеологическия темперамент на просветителните материали е показателна неналичието на информация, че няма научни доказателства, че човек се ражда с хомосексуална ориентация[12], нито за това, че съгласно най-значимите научни проучвания, някои хора с нежелано привличане към същия пол могат и се трансформират.[13]

Информационен и ресурсен пакет за учители озаглавен “Walk the global walk ”, съфинансиран от Европейски Съюз, учениците следва да си показват, че се срещат с непознати, като измежду информацията, която би трябвало да включат в представянето е своя пол, фамилна роля, вяра и джендър (стр. 73):

“Кой съм аз? Помолете обучаемите да си показват, че са непознати и да се показват един на различен. Поканете ги преди да стартират да помислят какво е забавно и значимо да знаят за някой за различен, когато го срещнете за първи път… Например: име, възраст, пол, народност, фамилна роля, вяра, възраст, джендър, етническа принадлежност.. ” стр. 73

Гореизложените материали[14] са в несъгласие и на в този момент настоящия ЗПУО, съгласно който “Не се позволява налагането на идеологически и/или религиозни доктрини в системата на предучилищното и учебното обучение ”, член 11 алинея 2.

4. Съгласно Конституцията[15] и редица водещи интернационалните спогодби, по които България е страна, родителите имат водеща роля и отговорност за метода на развъждане, образование и образоване на своите деца.

Всеобщата декларация за правата на индивида (чл. 26 т.3) показва, че „ родителите имат право, с приоритет, да избират типа обучение, което да получат техните деца ”.

Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида и главните свободи, член 2 пр.1, се споделя, че “при осъществяването на функционалностите, поети от нея в региона на образованието и преподаването, страната зачита правото на родителите да обезпечават на своите деца обучение и преподаване в сходство със своите религиозни и метафизичен убеждения ”.

Международният пакт за цивилен и политически права също гласи, че „ страните, страни по сегашния пакт, се задължават да зачитат свободата на родителите … да обезпечат религиозно и морално обучение на децата си в сходство с техните убеждения. “

Въз основа на гореизложеното считаме, че признатите промени са нужни, освен с цел да защитят правата на родителите, само че да може детските – ясли, градини и учебни заведения да бъдат места свободни от идеологическо и политическо индоктриниране, което е основно значимо за здравето и благополучието на децата и страната ни.

С почитание!

Михаела Джоргова, ръководител на съдружие „ Асоциация общество и полезности “

 

[1] По информация от МОН: https://www.sva.bg/сексуалното-образование-е-възможно-о/

[2] По информация от доцент Михаил Околийски, някогашен заместител министър на опазването на здравето и представител на Световната здравна организация за България.

[3] СТАНДАРТИ ЗА СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ НА СЗО ЗА ЕВРОПА, стр. 38-50 https://www.icmec.org/wp-content/uploads/2016/06/WHOStandards-for-Sexuality-Ed-in-Europe.pdf

[4] Решение №13 от 27.07.2018 година на Конституционния съд на България, (чл. 47, алинея 2)

[5] http://www.sva.bg/10441077109410721/2857820

https://www.institute-research.com/CSEReport/Global%20CSE%20Report–US%26non-US_Combined__4-1-19.pdf

[6] https://civilactionbg.com/не-желая-да-образовате-сексуално-деца/

[7] https://glasove.com/novini/savetat-na-evropa-protsedurite-za-pravno-priznavane-na-pola-da-badat-otkriti-za-maloletni по информация на Българска телеграфна агенция

[8] Подрастващи, които желаят да трансформират пола си им се изписва препарата Лупрон, с който се кастрират наказаните за педофилия в пандизите. Виж повече в документалния филм “Какво е жена ” на: https://www.youtube.com/watch?v=JllJwaTFqVw

[9] https://www.youtube.com/watch?v=f2q0sWwdH7U&t=2s

[10] НАУЧЕН ДОКЛАД ОТНОСНО МЕДИЦИНСКИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ПРОМЯНА НА ПОЛА – стр. 3 и стр. 12 Международната федерация за независимост при избора на терапия и психическо консултиране; International Federation for Therapeutic and Counselling Choice) (2021). http://www.constcourt.bg/bg/Cases/Details/591?fbclid=IwAR0YyV7EPC3mXkZHcrOBvdTRwpGJGnxji9sHbkjXv7vax1rBzZARFmG7Z8s

[11] https://op.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/e534f832-3085-11ec-bd8e-01aa75ed71a1/language-bg/format-PDF/source-search

[12] https://www.sva.bg/на-какво-се-дължи-еднополовото-привли/

[13] отново там. Също виж: https://www.youtube.com/watch?v=ji9jt4fQpu8

[14] Това са единствено част от образците. Виж също “Психо сексуано развиване на индивида ”, образователно пособие по Билогия за 9 клас за профилирано и професионално обучение с проучване на непознат език, изд. Анибус; Видео уроци за 9 клас и за 11 клас по гражданско обучение в платформата “Уча се ”, финансирани от ЕК; Брошури по програмата INSPIRE YELLOW и листовка за половото принуждение на фондация ПУЛС и други

[15] В член 47, (1) от Конституцията на Република България се споделя: “Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и обвързване на техните родители и се подкрепя от страната ”.

Вчера МОН излезе с позиция по листата на „ Възраждане “ с имена на учители.

Няма да бъде позволена никаква дискриминация и принуда към учители, възпитаници и родители. Такава позиция показва Министерство на образованието. Позицията идва, откакто партийната конструкция на „ Възраждане “ във Варна разгласи лист с имена на учители, наричайки ги „ проводници на джендър агитация “, тъй като са се подписали срещу поправките в закона за Училищното и предучилищното обучение (ЗУПО).

„ Българският преподавател постоянно е бил свободен, безсънен и напредничав и това е направило децата и нацията ни свободни. Запазвайки тази независимост, ние резервираме личните си полезности, морал и бъдеще “, споделят от пресцентъра на МОН. „ Образованието е идея за обществото ни, която би трябвало да ни сплотява, а не да чертае нови разграничителни линии и спорове “, споделят от МОН.

От там показват позицията, че „ в системата на българското обучение няма да бъде позволена никаква форма на дискриминация и принуда към учители, възпитаници и родители. Както и до момента, Министерството на образованието и науката и институциите в системата на предучилищното и учебното обучение ще пазят духа на толерантността, антидискриминацията, българските обичаи и общочовешките полезности, както и политиката на приобщаване в българското учебно заведение.

 Както SafeNews писа, „ Възраждане “ – Варна разгласява лист на позора.

В него попадат имената на учители, които са се подписали срещу поправките в закона за образованието, забраняваща „ ЛГБТ пропагандата в учебно заведение “.

„ Публичен лист на варненските учители и шефове, подписали се срещу възбраната на джендър пропаганда в детските градини и учебни заведения “, написа в обява във фейсбук профила на партията, а изпод са изброени имената на учителите, работно им място и кой предмет преподават.

В същото време в обществените мрежи стотици родители показаха възмущението си от дейностите на „ Възраждане “ и обявиха, че се провежда лов на вещици и разпра с българския преподавател.

Граждани афишират, че ще алармират институциите, президента Румен Радев и европейските органи.

От партията питат какъв брой родителите са съгласни тези 26 лица да имат допир до децата им, като тук има даже и учебен психолог. И упорстват за гаранции, че тези лица няма да правят незаконна агитация по отношение на децата на Варна.

„ Родителите могат да изискат пояснение от шефовете на учебните заведения, където паразитират въпросните джендъри ”, пишат още от партията на Костадинов. И питат: „ Подкрепя ли ги Коцев? ”

Малко по-късно прокуратурата във Варна заяви, че преглежда „ черния лист “ на Възраждане “.

Окръжната прокуратура във Варна се самосезира поради публикуването на лист с имена на учители, които са се оповестили срещу измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение за възбрана на агитация и разпространение на нетрадиционна полова ориентировка и установяване на полова еднаквост, друга от биологичната.

Говорителят на държавното обвиняване в крайморския град Радослав Лазаров уточни, че прокуратурата се е самосезирала на база медийни изявления и е формирана кореспонденция.

Той посочи, че преписката е разпределена на инцидентен принцип на наблюдаващ прокурор, който ще я получи на следващия ден. Той ще вземе решение по какъв начин да действа нататък, изясни Лазаров и добави, че вероятните решения са няколко. Наблюдаващият прокурор може да назначи инспекция на изложените обстоятелства или да откаже образуването на досъдебно произвеждане, в случай че реши, че няма данни за закононарушение от общ темперамент, сподели Лазаров. Друг вид е преписката да бъде изпратена в Районната прокуратура, в случай че наблюдаващият прокурор реши, че е от нейна подготвеност. По негова преценка преписката може да бъде изпратена и на административен орган по подготвеност.

SafeNews припомня, че на 15 август президентът Румен радев подписа закона против ЛГБТ пропагандата измежду децата в учебните заведения и просветителните институции и не наложи несъгласие.

Румен Радев не наложи несъгласие на противоречивата корекция в Закона за предучилищното и учебното обучение, която не разрешава „ пропагандата на нетрадиционна полова ориентировка в границите на образователните заведения “.

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР