Страшни ли са ваксините, че да бягаме от тях? Стигаме

...
Страшни ли са ваксините, че да бягаме от тях? Стигаме
Коментари Харесай

Топ имунологът проф. Доброслав Кюркчиев: Ваксините против COVID-19 пазят от смърт. На шест месеца трябва да се имунизираме

Страшни ли са имунизациите, че да бягаме от тях? Стигаме до този въпрос. Изводите са, че не са страшни. Има смисъл децата да се имунизират, с цел да могат да посещават учебно заведение. Децата не боледуват тежко, има и изключения, несъмнено. В всеобщия случай няма драма да се имунизират децата. Това съобщи имунологът проф. Доброслав Кюркчиев в ефира на Нова телевизия.

Категорично всички данни до момента демонстрират, че имунизациите против COVID-19 защищават от хоспитализация, гибел и тежко боледуване, съобщи проф. Кюркчиев.

„ Със болестта нещата са по-зле. С времето имунизациите не пазят толкоз от болест. Но наличните ваксини изрично, съгласно всички данни, пазят от хоспитализация и гибел, което би трябвало да ни интересува”, добави експертът.
свързани новини8836на 14.09.2021
Той счита, че в случай че се стигне до заразяване и леко превозване на инфекцията, това не е проблем. „ Проблемът с ковид е неговата непредсказуемост. При огромна част, които не чакаме да има проблем, се основава подобен. Ако наличните ваксини ни пазят от тази непредсказуемост, от тези тежки протичания - аз считам, че това е добър вариант”, уточни проф. Кюркчиев.

Според неговите наблюдения той изясни, че хората се опасяват от РНК имунизациите, генетичните препарати. „ Смятам, че част от хората ще одобряват с повече доверие една обичайната ваксина. Аргументацията, че са нови, измислени в този момент, която не е вярна, няма да бъде съответна към тази обстановка. Някакъв контингент би приел някаква по-традиционна ваксина”, изясни проф. Кюркчиев.

Ваксините против ковид под формата на хапче и спрей, той разяснява по този начин: „ Дали този метод е по-ефективен - ще забележим. Така или другояче назалните спрейове в носа имат плюс, че работят локално. Няма данни към момента дали ще има дейно деяние. Перорални ваксини има - методът на постъпване на антигена може да бъде най-различен. Не можем да кажем авансово, че хапчето ще е по-добро от имунизацията, която се инжектира.

По думите му имунизацията би трябвало да бъде непринуден развой и по никакъв метод не би трябвало да има наложителен темперамент. „ Бих предложил третата доза на всеки. Нямам някакви опасения от имунизациите. Според мен те не са страшни, даже в противен случай - смятам ги за полезни”, съобщи той.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР