Страсбург. Започна протестът на превозвачите срещу пакета Мобилност“ в Страсбург,

...
Страсбург. Започна протестът на превозвачите срещу пакета Мобилност“ в Страсбург,
Коментари Харесай

Започна протестът на превозвачите срещу пакета „Мобилност“ в Страсбург

Страсбург. Започна митингът на превозвачите против пакета „ Мобилност “ в Страсбург, съобщи специфичният делегат на „ Фокус “ . Те са подкрепени от свои сътрудници от Румъния, Полша, Литва и Словения. Българските превозвачи са над 100. Протестът е кротичък, без камиони, не се планува затваряне или блокиране на улици във френския град. Разрешителното за митинг е от 10.00 до 13.00 часа локално време.
По-рано стана ясно, че ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни е отдръпнал от дневния ред пакета „ Мобилност “. Най-ощетяващи за превозвачите ни са текстовете за наложително връщане на камионите на всеки 4 седмици до страната на регистрация на компанията, както и за възбраната водачите да прекарват почивката в кабината на камионите.
Поправките в пакета са към 1600, с отпадането от дневния ред текстовете се връщат в отрасловата транспортна комисия. Влизането на пакета „ Мобилност “ в дневния ред на Екологичен потенциал се дефинира като казус, защото за първи път законодателна самодейност шеще да се гласоподава от депутатите без да е предходна в отрасловата комисия. Комисията ще преразгледа поправките още веднъж, само че поради огромния им брой не е ясно дали пакетът ще се гледа на сесията на Екологичен потенциал през април.
На 10 януари транспортната комисия отхвърли 2 от 3 отчета по пакета. В този ден се организира и първият митинг на българските превозвачи, в Брюксел ги поддържаха и румънските им сътрудници. До втори митинг се стигна откакто с 156 гласа „ за “ и 154 „ срещу “ пакетът „ Мобилност “ влезе в дневния ред, като трима от евродепутатите ни не се явиха на гласуването. В случай, че противоречивите текстове се одобряват, транспортният министър Росен Желязков разгласи готовността на страната да го нападна по всички правила на Европейски Съюз.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР