Страсбург. Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейския парламент

...
Страсбург. Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Обещахме в началото на нашето председателство и търсихме консенсус между държавите и институциите, дори и когато имаше големи противоречия

Страсбург. Министър-председателят Бойко Борисов беседва с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни преди да показа резултатите от работата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в пленарната зала в Страсбург. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
“Приоритетите, които заложи Българското председателство, съумяха ”, сподели ръководителят на Екологичен потенциал. Той благодари за положителното съдействие по време на председателството. “Работихме доста сполучливо персонално с теб, твоя екип и министрите ”, акцентира Таяни пред премиера Борисов.
“Обещахме при започване на нашето Председателство и това направихме - търсихме консенсус сред страните и институциите, даже и когато имаше огромни несъгласия ”, сподели министър-председателят. Той изрази убеденост, че тематиката за развиването на страните от Западните Балкани ще остане измежду предпочитаните политики на Екологичен потенциал. “Нашите триумфи са и ваши, тъй като в случай че не работихме дружно, в никакъв случай нямаше да се случат “, акцентира министър председателят. Той подчертава върху значимостта на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност, акцентирайки че това ще бъде поръчител за сигурността и мира в района, в това число и по тематиката с миграцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР