Страсбург, 7март 2022 г. – „От осем години ние и

...
Страсбург, 7март 2022 г. – „От осем години ние и
Коментари Харесай

Иво Христов: Днес в Европа има две партии: на мира и на войната


Страсбург , 7 март 2022 година – „ От осем години ние и руснаците живеем в света на своята агитация. Ние развявахме нашите правила, а Москва ни плашеше с военната си мощност. Русия стори непростимото и към този момент се следим през прицела на оръжията. А какво стана с нашите правила? “

Това съобщи българският евродепутат Иво Христов в свое изявление по време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург.

„ Ако беше прибавен правилото на отворените порти на НАТО, през днешния ден всички ние към този момент щяхме да сме във война с Русия. Отказахме разговор. Не платихме цената на мира, в този момент плащаме цената на войната. Украйна разчиташе на нашата протекция, през днешния ден ние разчитаме Украйна да ни закриля. Изпращаме оръжие. Опасна ескалация, което може да трансферира огъня върху най-близките страни от Съюза. Отваряме бърза писта за Украйна, с което не решаваме никой от проблемите ѝ, само че се отхвърляме от личните си критерии “, сподели още Христов.

Днес в Европа има две партии: на мира и на войната. В партията на войната Путин не е самичък. Там са и лобито на шистовия газ, военната промишленост и световни корпоративни ползи, които деградират Европа от съперник в елементарен пазар “ , счита българският евродепутат.

„ В партията на мира сме всички останали. Приветствам напъните на президента Макрон. Няма военно решение на спора. Нужен е натурализъм и разговор. Но първо: неотложно преустановяване на огъня. “

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР