Страсбург, 10 март 2022 г. – Българският евродепутат от Групата

...
Страсбург, 10 март 2022 г. – Българският евродепутат от Групата
Коментари Харесай

Иво Христов бе избран за заместник-председател на научния панел към Европейския парламент


Страсбург , 10 март 2022 година – Българският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D) Иво Христовбе определен за първи заместник-председател на Панела за бъдещето на науката и технологиите към Европейския парламент (STOA).

Решението бе взето по време на извършеното през вчерашния ден съвещание на STOAв Страсбург. За ръководител на STOA бе определен Кристиан Елер (ЕНП, Германия).

Панелът STOA е научният инструмент за разработване на политиките на Европейския парламент. Състои се от 25 евродепутати, които се дефинират от девет парламентарни комисии.

Иво Христов е член на STOA от месец септември 2019 година В края на 2020 година българският евродепутат инициира проучване на въздействието на 5G технологията върху човешкото здраве и околната среда. То бе предоставено на института „ Рамацини” в Болоня и университета в Гент (Белгия).

В рамките на последната година Христов работи и по тематиката за дийпфейк технологията и вероятните европейски политики, регулиращи използването на изкуствен интелект. По негова самодейност проучването на STOA бе показано през октомври 2021 година

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР