Странно място за среща си избраха премиерът Бойко Борисов, здравният

...
Странно място за среща си избраха премиерът Бойко Борисов, здравният
Коментари Харесай

Борисов, Костадин Ангелов и Ричард Алибегов обсъдиха коронакризата

Странно място за среща си избраха министър председателят Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и ръководителят на едно от сдруженията на заведенията Ричард Алибегов. Те се видяха в кафене в Кюстендил, където стартира обичайна за уикенда обиколка на страната на Борисов. Заедно с тях беше и кметът на града Петър Паунов, който персонално заведе гостите си до заведението в центъра на града.

Още с влизането си в кафенето Борисов побърза да си постави маската. Примерът му беше последван от всички съпътстващи го, като единствено Паунов не сложи маска на лицето си. Последва и бързо пояснение от негова страна за какво е добре заведенията да работят.

"Не е същото като обороти, допускам. Може да сте нула на нула, само че най-малко не висите на бюджета на страната. Освен това чисто психически е добре за народа да пристигна да пие по едно кафе и след това да си върви ", обърна се Борисов към Алибегов.

"Ние постоянно сме желали единствено да работим. Справяме се добре с противоепидемичните ограничения. Има инспекции в цялата страна, има леки нарушавания. За нас значимото беше да отворим и да не се стигне до ново затваряне. Каквито и обезщетения да получаваме, бизнесът е изработен да работи самичък за себе си, а не да живее от обезщетения ", отговори му Алибегов, който плашеше с митинги поради затварянето на заведенията и нееднократно се е изказвал сериозно към здравния министър.

След къси пояснения какъв брой е комплицирана обстановката от икономическа позиция, министър председателят изиска от Ангелов да го запознае с настоящата информация за разпространяването на ковид. Не беше подминат и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който беше препитан от Борисов за ВиК плановете в района. Нанков изясни, че през идващите години ще бъде построен язовир "Кюстендил ", с който би трябвало да се реши казусът с питейната вода в града.

Петър Паунов пък благодари на премиера за отпуснатите пари за градежа на нови църкви и ремонта на остарели такива.

Малко преди да си тръгнат от заведението Борисов повтори думите си от през вчерашния ден, че има провокатори, които пускат преднамерено фотоси в обществените мрежи по какъв начин в някое заведение са се събрали повече хора, с цел да принудят управляващите да затворят целия отрасъл. Този път обаче той акцентира, че офанзивата идва от политическите му съперници.

"Да не се поддаваме на провокации. Трябва да съблюдаваме всички ограничения, с цел да няма защо да се захванат и да се стигне до ново затваряне ", сподели от своя страна Алибегов и помоли Борисов за подпомагане за по-бързото погашение на обезщетенията за сектора./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР