Странно е поведението на Нидерландия и Австрия относно приемането ни

...
Странно е поведението на Нидерландия и Австрия относно приемането ни
Коментари Харесай

Военният министър гневен: Две страни с нефелни доводи ни спират за Шенген

Странно е държанието на Нидерландия и Австрия по отношение на приемането ни в Шенген. Щом считат, че у нас няма господство на закона, за какво Нидерлансдия е най-големият вложител у нас?

 

Това попита очевидно ядосан министърът от защитата Димитър Стоянов в ефира на Нова телевизия.

 

Той посочи, че „ две страни с нефелни доводи ни стопират за Шенген “. „ Всички останали ни поддържат. Не бих позволил, че останалите страни са двулични и безмълвно стоят зад тях. Нашите граници се охраняват доста съществено “, сподели служебният министър.

 

Доводите на Нидерландия и Австрия за неприемането ни в Шенген не подхождат на индикаторите. Не може непрекъснато да се сменят критериите. Странно е да се приказва, че в България няма господство на закона, когато Нидерландия е най-големият вложител у нас, акцентира той.

 

Военният министър отхвърли тезата, че Нидерландия е заслон на Европейски Съюз за неприемането ни в Шенген.

 

Къде е солидарността на Европа - с 20 индивида от Фронтекс ли, попита министърът. Имаме дипломатически прогрес с Австрия, само че Нидерландия остава твърда. Тя се пробва да реши вътрешнополитическите си проблеми на наш тил, съобщи ядосано Стоянов.

 

Относно даването на оръжия на Украйна, Стоянов съобщи, че това, което даваме е това, от което има потребност Украйна.

 

" Това, което даваме на Украйна, е в целите й, само че не са самолети и С-300 ", изясни военният министър.

Решението за помощта обаче би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание, което може би ще стане през днешния ден, да има декрет на президента и чак тогава да изпратим помощта, изясни той. Вчера решението бе разисквано от депутатите от комисията по защита.
 
" И другите страни не споделят какво дават. Това е класифицирана информация. Това, което даваме, към този момент е създадено и налично “, сподели той.

 

Попитан покрито ли е небето ни сега, министърът съобщи, че към момента охраняваме небето си с МИГ 29. „ Но отбраната на небето ни е обезпечена “, сподели той.

 

Относно появилата се информация, че гранични служители на реда са стреляли по мигрант, служебният министър на защитата съобщи, че това изрично не се е случило на наша територия.

 

Ако изобщо е стреляно по мигранти, то изрично не е от българска територия, безапелационен е Стоянов, гледайки клипа, който се авъртя по непознатите медии. Това, което слушам, не е изстрел от автомат " Калашников, с каквито са оборудвани нашите граничари и военни “, сподели още министърът.

 

" Подготвяме се и да приемем първите Ф-16, само че това ще стане през 2025 година Производството на един изтребител е дълготраен развой и не може да се чака по-рано да бъдат подготвени ", изясни Димитър Стоянов.

 

Той уточни, че даже и производителят да е подготвен по-рано, ние нямаме техническата подготвеност да ги приемем. Инфраструктурната подготовка на страната ни за Ф-16 е трябвало да приключи в края на 2022 година, а сега ние сме още в начален стадий, сподели военният министър.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР