Странно е, но се оказва, че онлайн запознанствата във виртуалния

...
Странно е, но се оказва, че онлайн запознанствата във виртуалния
Коментари Харесай

Защо запознанствата в интернет създават по-стабилни връзки?

Странно е, само че се оказва, че онлайн запознанствата във виртуалния свят основават доста по-сериозни взаимоотношения от тези в действителния. Трудно обяснимо - само че е реалност. Да потърсим въпреки всичко някои отговори на тази мистерия.

Момичетата обичат сантиментални връзки, по тази причина постоянно търсят думите „ обич ”, „ романтика ”, „ сърце ” в интернет-профила на колегата. Те харесват момчета, които ще бъдат откровени, сантиментални и положителни с тях.

Изненадващо се оказва, че интернет-потребителите държат на грамотността. Само 32% измежду тях ще се заинтересуват от човек, позволил в един абзац или известие няколко правописни и пунктуационни неточности. Приблизително същото се случва в чат-кореспонденцията сред девойки и момчета: едва грамотните е малко евентуално да се радват на по-нататъшно другарство.
Връзки от разстояние. Възможна ли е онлайн любовта?
Границите са затворени. Локдаун. Пандемията се е трансформирала в отлично опрощение за тези, които построяват връзки от разстояние. Не е...
Прочети повече
Половината от ползващите уеб сайтове за запознанства са хора на възраст от 18 до 35 години. Това е изненадващо за тези, които мислят, че единствено хората над 30-годишна възраст киснат в сходни уеб сайтове. Но то е естествено и обикновено. Младите хора търсят контакти и връзки, възприятията при тях са по-силни - а това е известна гаранция и за силата на основаната връзка.

Впрочем, уеб страниците за запознанства не трябва да се подценяват: в международен мащаб облагата им е 2 милиарда $ годишно.

При запознанствата в интернет хората доста постоянно лъжат за такива свои индикатори като тегло, височина, а даже и възраст. В 81% от тези уеб сайтове - както платени, по този начин и безвъзмездни, има такива консуматори. Най-малко се мами за възрастта, тъй като не може да се крие. Най-често се лъже за килограмите и височината. Мъжете от време на време прибавят няколко сантиметра към действителния си растеж – а дамите, от своя страна, настояват, че тежестта им е по-малко от същинското. Това е разбираемо: доста мъже заобикалят запознанства с дами с повечко килограми. 

Жените се опасяват от мъже, които наподобяват заплашително, постъпват неприятно, имат нападателно държане. Те незабавно ги категоризират като „ фанатици “ и ги отстраняват при избора на сътрудник за другарство. Въпреки, че доста постоянно такива мъже с външната си настъпателност прикриват вътрешна чупливост и уязвимост. Но, несъмнено, дамите постъпват напълно рационално, като избират да бъдат внимателни!
Как да запазим другарствата от отдалеченост
През последните години връзките ни с хората добиха все по-виртуални измерения, а за някои може би се усещат изгубени или пресечен...
Прочети повече
1/3 от всички познанства в интернет се провалят. Партньорите в никакъв случай не се срещат. Те прекъсват общуването просто, тъй като не се харесват по едни или други причина. Любопитното е, че мнозина не престават виртуалното другарство, само че се отхвърлят от действителните срещи, като изясняват, че им е по-лесно да поддържат връзка във виртуалния свят. Изследванията са открили по какъв начин мъжете превъртат профилите в уеб сайтове за запознанства: те четат текста за потребителката доста бързо и незадълбочено - а гледат фотосите с 65% по-дълго време от дамите.  

След всичко това можем по-лесно да си отговорим за какво връзките, основани посредством запознанство в интернет, се оказват по-стабилни и дълготрайни. Просто сътрудниците са преодолели повече и по-необичайни трудности по пътя към своето другарство, имали са време да се опознаят преди първата си действителна среща. Затова и разочарованията сетне са по-малко, а връзката им е по-устойчива на тестванията в действителния свят - откакто е преодоляла пречките във виртуалния.

---

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР