Странният случай с 16-годишно момиче в Спрингфийлд, САЩ … Преди няколко

...
Странният случай с 16-годишно момиче в Спрингфийлд, САЩ …
Преди няколко
Коментари Харесай

Странният случай с 16-годишно момиче в Спрингфийлд, САЩ




Странният случай с 16-годишно момиче в Спрингфийлд, Съединени американски щати … Преди няколко века, град Спрингфийлд (Springfield), Ню Джърси, имал неприятна известност, поради вещиците, живеещи там (Zona666.com). Според локална легенда, телата на 13 екзекутирани вещици са заровени под мястото на пътя Джонсън Драйв, който води от Спрингфийлд до Скоч Плейнс (Scotch Plains). Дали тези исторически данни са свързани със случилото се в Спрингфийлд през 1972 година, не се знае, само че съгласно доста откриватели на аномални феномени те са директно свързани. На 19 септември 1972 година, един от жителите на Спрингфийлд пуснал кучето си да бяга единствено в двора. Но, кучето избягало от двора някъде и когато се върнало, носело нещо окървавено в зъбите си. При по-внимателно разглеждане от стопанина се оказало парче от човешка ръка, което към този момент било доста разложено. Веднага били извикани локалните служители на реда, които почнали да претърсват целия регион. Скоро те се натъкнали на останките на човешко тяло, лежащо под ниска канара в гората, покрай къщите.



Експерти по криминалистика почнали да изследват разложения мъртвец и в последна сметка, съгласно редица признаци, било открито, че това тяло е на 16-годишното момиче Жанет де Палма. Момичето изчезнало на 7 август, 6 седмици преди откриването на останките й. Тя напуснала дома си, казвайки на майка си, че ще хване трен, с цел да отиде при своя другар в прилежащ град. Тя обаче в никакъв случай не стигала до къщата на своя другар. Случаят с убийството на това момиче се пазел в загадка, само че за какво …? На полицията било неразрешено да оповестява на пресата и локалните поданици каквито и да било детайлности от следствието. Скоро обаче, макар инструкциите за възбрана, нещо изплувало и това били доста плашещи детайлности. Според тези данни, тялото на момичето е открито в средата на начертана пентаграма, а цялата канара била изписана с окултни знаци.



Също по този начин, тялото било заобиколено от всички страни със особено положени пръчки и клони от дърво, които приличали на алегорично обрисуване на ковчег. А вътре в този „ ковчег “ имало и няколко дървени кръста. Четете още: В Индонезия духове заповядали на майка да убие детето си Според няколко локални поданици, които били на мястото на престъплението с полицията, споделили, че там имало и осакатени трупове на разнообразни животни, които били положени до тялото на Жанет. Полицията отказала да удостовери тази информация пред публицисти, само че по-късно се оказало, че тази канара от дълго време е известна като “лошо място ”. Поне от няколко десетилетия я наричали „ Зъбите на дявола “, поради другите странни неща, които били видяни там. Но, имало и други мистерии. Когато е направена аутопсия на тялото на момичето, било невероятно да се дефинира повода за нейната гибел. По него нямало следи от нож, нямало огнестрелни рани, нямало фрактури. В кръвта и стомаха на момичето не са открити следи от алкохол и опиати. Едва след доста оглеждане, коронерът решил, че момичето е удушено.



Най-странният подробност бил необикновеното огромно количество олово в кръвта и тъканите на жертвата. Сякаш момичето било взимало олово в продължение на доста години. Причината за това обаче в никакъв случай не била избрана. Първият обвинен в убийството бил локален мъж-бездомник, с прякор Рижия. Той имал палатка в гората, покрай скалата, където е открито тялото. Според свидетелства на локални поданици, никой не бил виждал този мъж на 7 август, когато Жанет изчезнала. Но уви, тази нишка скоро прекъснала. Полицията намерила Рижия, дълго го разпитвали и най-после го освободили, защото на следователя бързо му станало ясно, че бездомникът не е взел участие в това.



Търсенето на други обвинени скоро спряло. Никой от локалните не бил чул или видял нещо. Нямало доказателства на мястото на закононарушението против евентуални обвинени. Много хора изразили мнение, че вещици или сатанисти са създали това. Подобни версии не се харесали на полицията, по тази причина ги пренебрегнала. Тогава, наводняване залива мястото на закононарушението и унищожива всички окултни знаци. А полицията, даже не си направила труда да ги снима. В края на 90-те години, в полицията в Спрингфийлд почнали да идват анонимни писма, които разказвали за разнообразни версии за убийството на Жанет де Палма. В началото на 2000-та година се оказва, че казусът с Жанет просто е изагубен в полицията. Той е липсващ или съзнателно погубен. Официално, досието с документи била изгубена, поради урагана Флойд, който се случи през 1999 година. Така, убийството на младото момиче остава неразгадано. Не може да не ни направи усещане умишленото укриване на случая от полицията и мощното отвращение този случай да се проверява. Защо …?
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР