Странните решения на жури д'апел на Световното първенство по лека

...
Странните решения на жури д'апел на Световното първенство по лека
Коментари Харесай

Странните решения в Доха продължават - дават бронз и на Орландо Ортега

Странните решения на жури д'апел на Световното състезание по лека атлетика в Доха не престават. След като взеха решение да дадат бронз на четвъртия в хвърлянето на чук Войчех Новицки след контестация против направомерен опит на унгареца Бенче Халаш, в този момент и приключилият на пета позиция в бягането на 110 метра с трудности Орландо Ортега ще получи бронзов орден.

FLASH:

The jury of appeal reconsidered the case in the 110m hurdles final and in view of the obstruction which impeded @110_ortega, the jury directs that a second medal be awarded to Ortega.#WorldAthleticsChamps pic.twitter.com/ICTREozU8U
— IAAF (@iaaforg) October 3, 2019 След ревизиране на запис се оказа, че Халаш е докоснал пространството отвън кръга, от който се хвърля чукът, при опита, донесъл му бронз, само че това е останало неусетно от съдиите в действително време. Халаш реализира 78,18 метра в " неправилния " си първи опит, до момента в който Новицки направи 77,69 в най-хубавия.

От жури д'апел почетоха контестацията на Новицки, само че прибавиха, че постигнатият висок резултат е повлиял на идващите опити на Халаш, заради което той ще резервира медала си. Така и Халаш, и Новицки ще вземат бронзови медали.

Във финала на трудностите пък Ортега вървеше на втора позиция преди международният първенец от Лондон 2017 Омар Маклауд (Ямайка) да го избута и да навлезе в коридора му, като по този метод го лиши от опцията да вземе отличие. Кубинецът с испански паспорт финишира пети с 13.30 секунди.
 Световна купа за Съединени американски щати на 110 м/пр след драма с Маклауд @@@

Първоначалната тъжба на испанския щаб към жури д'апел беше отхвърлена, само че преди минути стана ясно, че втората тъжба е почетена. Така в новото класиране международен първенец е американецът Грант Холоуей с 13.10 секунди, втори е състезаващият се под безпристрастен статут руснак Сергей Шубенков, а на третото място в формалното класиране към този момент попадат две имена - на истинския бронзов медалист Паскал Мартино-Лагард (Франция) с 13.18 секунди и на Орландо Ортега (Испания) с 13.30 секунди.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР