Странните "реформи" в НАП продължават. Само преди дни стана ясно,

...
Странните "реформи" в НАП продължават. Само преди дни стана ясно,
Коментари Харесай

НАП търси да назначи 217 аматьори за фискални инспектори

Странните "реформи " в Национална агенция за приходите не престават. Само преди дни стана ясно, че управлението на приходната организация е взело решение от 1 май да ликвидира цяло основно звено - "Оперативни инспекции ", в което работят близо 300 данъчни инспектори, написа в. Сега.

В четвъртък пък бе разгласен конкурс за назначение на 217 чиновници в друга извънредно значима конструкция на Национална агенция за приходите - "Фискален надзор ". Забележителното е, че изискванията за кандидатстване са много занижени - професионален опит не се изисква, а искащите би трябвало да имат единствено бакалавърска степен, като се показва, че компетентност "Икономика " е за предпочитане. Така на процедура излиза, че приходната организация залага на дилетанти при попълване на звено, което ще би трябвало да играе все по-важна роля в битката против данъчните нарушавания и подобряването на събираемостта на приходите.

Двете служби - "Оперативен надзор ", която от 1 май ще бъде закрита, и "Фискален надзор ", в действителност са "тежката артилерия на Национална агенция за приходите - там работят инспекторите, които вършат инспекции на място по офиси, магазини, хранилища, гранични пунктове и така нататък Ръководството на приходната организация изясни решението си да ликвидира "Оперативен надзор " като антикорупционна мярка.

Тя пристигна две седмици след акция на профилираната прокуратура, при която бяха задържани 20 данъчни инспектори от въпросното звено по съмнение за присъединяване в проведена незаконна група и изнудване на търговци. От Национална агенция за приходите обаче обясниха, че повече от година са се обмисляли промени в работата на "Оперативни инспекции " поради "високия корупционен риск ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР