Странна тишина цари в лагера на Патриотичния фронт, въпреки че

...
Странна тишина цари в лагера на Патриотичния фронт, въпреки че
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Заради Майка България войводата призна македонския език, загърби битката с македонизма, заради директивата от Чичо Сам Македония спешно да влезе в НАТО

Странна тишина царува в лагера на Патриотичния фронт, макар че в последните 24 часа се случиха две събития, които единствено преди година щяха да доведат до патриотарски митинги против македонизма и неоосманизма.

Вчера вицепремиерът Каракачанов и военният министър на Македония Шекеринска дадоха взаимна конференция, на която имаше …преводач от македонски език.

В столицата на България преводач правеше най-нелепия превод в света, превеждайки югозападния български акцент на български език. Не, Каракачанов не беше сменен. Това е същият Каракачанов, в миналото яростно критикуващ малките екрани, които в репортажите си от Скопие неуместно превеждаха така наречен македонски език.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация слушаше превода с очебийно внимание и като египетски сфинкс крепко бе затворил устатата си. И по какъв начин няма да я затвори, като към този момент е мастит вицепремиер и министър на защитата! Заради Майка България войводата сви знамето на Вътрешна македонска революционна организация, призна македонския език и се прероди в систематичен политик, загърбил борбата с македонизма поради евроатлантическите полезности. Е, и поради директивата от Чичо Сам Македония незабавно да влезе в НАТО.

Докато Каракачанов мъдро мълчеше и жадно попиваше кудкудякането на македонския преводач, на българо-турската граница турски граничари свиреп пребиха български жител и то на … българска територия. Нашата прокуратура към този момент реагира, турската страна дори се извини с половин уста, само че нито Каракачанов, нито Сидеров, нито Симеонов отвориха уста, с цел да осъдят този невиждан акт на експанзия.

Защо ли е туй оглушително безмълвие в редиците на Патриотичния фронт?

Как хубаво го е споделил Алеко Константинов в „ Разни хора, всякакви идеали “: „ Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика кяр. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми би трябвало доста: единствено две години, две годинки единствено да ме оставят шеф или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене…И иди, че не бъди родолюбец, иди след това това, че не съчувствувай на македонците… “

Велизар Енчев
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР