Странна държава е България! Странен народ е българския! Въобще май

...
Странна държава е България! Странен народ е българския! Въобще май
Коментари Харесай

Защо църквата не протестира срещу бедността?

Странна страна е България! Странен народ е българския! Въобще май живеем на земя на странностите! И по какъв начин да не е по този начин, когато църквата заплаши политиците с отделяне, в случай че одобряват Истанбулската спогодба!

Църковните хора даже приканиха за всеобща молитва против същата тази спогодба! Човек няма по какъв начин да не остане с усещане, че това са дейности против най- огромното зло на света! Само, че всред изпадналите в църковен транс се намира и по някой който еретично си задава простичкия въпрос - България не беше ли най-бедната страна в Европа? Не беше ли България страната, в която повече от 35% от популацията живее на ръба на оцеляването? Не беше ли България страната, в която служащите не стига, че са небогати, ами и заплатите не си получават?

И по какъв начин човек да не се провикне еретично, пък след това в случай че ще и на кладата да го изгорят! Ало, Църквата, слепи ли сте? Нима не виждате тази отчайваща беднотия, която умерено можем да назовем геноцид? Нима не виждате самоубийствата от обезсърчение? Нима не виждате, че просто изчезваме? Нима ви е по-лесно да отидете в министерски съвет и да се кланяте на падишаха за някой лев? Нима нямате към този момент морал да застанете до народа си и да се опълчите на политиците, пък било то и със опасност за отделяне? Или просто и вие станахте като тях?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР