Страните в Южна Европа издадоха предупреждения за силни горещини при

...
Страните в Южна Европа издадоха предупреждения за силни горещини при
Коментари Харесай

Синоптици предупреждават за очаквани рекордни жеги в южната част на Европа

Страните в Южна Европа издадоха предизвестия за мощни горещини при температури, надхвърлящи 40 градуса. Италия разгласи най-високо ниво за рисково време за централната и северната част на страната, предупреждавайки за съществени опасности за здравето на хората в Рим, Флоренция и Венеция.

Португалия чака нови температурни върхове и предизвести за висок риск от горски пожари. Пикът се чака в събота - 45 градуса. В редица региони на Испания ще бъде единствено с градус - два по-малко.

В Северна Европа също има извънредно високи температури. Два нови горски пожара избухнаха в Латвия. Балтийската република е обхваната от суша с рекордна дълготрайност от един век насам.

Същевременно стана ясно, че Европейската комисия евентуално ще окаже финансова помощ за селските стопани в Западна Европа, които търпят загуби поради необикновената суша, съобщи ДПА. Комисията ще даде авансово полагащите им се директни заплащания по стратегиите за развиване на селските региони. Освен това, фермерите ще бъдат освободени от някои екологични условия, се споделя в известие на комисията. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР