„Страните в ООН трябва да се подготвят за справяне със

...
„Страните в ООН трябва да се подготвят за справяне със
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Страните от ООН трябва да се подготвят за големи миграционни движения

„ Страните в Организация на обединените нации би трябвало да се приготвят за справяне със обилни миграционни движения”, предизвести генералният секретар на организацията Антониу Гутериш в оповестен през днешния ден отчет, представен от Франс прес.

Страните членки би трябвало незабавно да разработят тактика за ръководство на огромни миграционни потоци, акцентира Гутериш. Той означи, че има явно припокриващи се детайли в това предизвикателство и залозите в Глобалното съглашение за миграцията, което би трябвало да бъде контрактувано тази година.

Според Организация на обединените нации формалните договаряния се чака да стартират през февруари, а на междуправителствена конференция в Мароко през декември да бъде признат документ. В края на предходната година Съединени американски щати оповестиха, че се отдръпват от работата по съглашението поради разпореждания, които опонират на новата имиграционна политика на президента Доналд Тръмп.

„ Глобалното съглашение е опция освен за страните членки, само че и за системата на Организация на обединените нации, за разбиране на по-амбициозен метод за управляването на миграцията”, акцентира в отчета си Гутериш.

От 2000 година броят на мигрантите по света се е нараснал с 49 %, превишавайки двойно естествения приръст на международното население (23%), се споделя в отчета.

Гутериш се базира на данни на Международната организация по миграцията, съгласно които мигрантите по света през днешния ден са към 258 милиона души, тъй че делът им от общия брой на популацията е повишен от 2,8 на 3,4%.
„ Демографските трендове и други фактори, като последствията от климатичните промени, евентуално ще спомагат за още по-големи миграции в бъдеще”, предизвести Гутериш.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР