Страните в Европейския съюз са отчели през август ръст на

...
Страните в Европейския съюз са отчели през август ръст на
Коментари Харесай

Европейският съюз отчита ръст при подадените молби за убежище през август


Страните в Европейския съюз са отчели през август растеж на броя на подадените за първи път молби за леговище, съобщи ДПА, базирайки се на статистическата работа на съюза - Евростат.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 814
Общо 77 595 души са подали молби за леговище през август, което съставлява растеж от 17% по отношение на юли и 54% по отношение на август предходната година. Последната регистрирана стойност е по-висока от тази от август 2019 година, преди коронавирус пандемията да повлияе както на интернационалните пътувания, по този начин и на миграционния поток.

Най-голямата група хора, търсещи леговище в Европейски Съюз през август тази година, са били сирийците. След тях се подреждат жителите на Афганистан, Индия, Турция и Венецуела. От началото на тази година най-вече хора са потърсили леговище в Германия. През август немските управляващи са получили 16 950 молби. Следващи в статистиката са Австрия, Франция, Испания и Италия. В тези пет страни са подадени близо три четвърти от общия брой молби за леговище, отбелязва Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР