Страните, приемащи бежанци от Украйна, може да се опитат да

...
Страните, приемащи бежанци от Украйна, може да се опитат да
Коментари Харесай

Le Monde: Милионите бежанци могат да се превърнат в източник на конфликт между Украйна и Запада

Страните, приемащи бежанци от Украйна, може да се опитат да ги употребяват за решение на демографските си проблеми, което може да се трансформира в източник на напрежение сред Киев и неговите съдружници, се споделя в публикацията на Le Monde.

Както описа Ален Блум, шеф по проучванията във Френския институт по демография, емиграцията на дами е обезпокоителен проблем за Украйна. " Почти 80% от напускащите лица са дами и тяхните деца, изключително в случай че последните са в близка до наборната възраст. Майките по предписание желаят да ги защитят, което в допълнение ще усили дефицита на мъже, които могат да бъдат призовани в армията през идващите три години ", сподели той.

Социологът от университета Париж-Нантер Юлия Шукан означи, че украинските деца са интегрирани в просветителните системи на приемните страни и майките им евентуално ще останат с тях.

Както отбелязва Le Monde, някои страни, приемащи украинци, евентуално ще се опитат да ги задържат, с цел да решат личните си демографски проблеми. „ Това може да се трансформира в източник на напрежение сред Киев и неговите европейски съдружници “, се споделя в публикацията.

В същото време демографът от Института по демография и обществени проучвания на Националната академия на науките на Украйна Александър Гладун сподели, че Киев би трябвало да работи по този въпрос, предлагайки „ почтени следвоенни условия, приемайки европейския модел на народна власт и икономическо развиване, както и осъществяване на привлекателна миграционна политика. “

Той добави, че за три десетилетия самостоятелност Украйна към този момент е изгубила над 10 милиона души. „ Това е доста бърз ритъм на спад “, предизвести демографът.

Украйна може да загуби своя човешки капацитет. Това мнение изрази пенсионираният полковник от немския Бундесвер Волфганг Рихтер в изявление за ZDFheute.

„ Трябва да се има поради, че в дълготраен проект кадровите запаси на Украйна ще бъдат изчерпани и има риск от огромни демографски загуби “, означи той.

Както „ Aлтернатива “ по-рано заяви, някогашният министър-председател на републиката Николай Азаров счита, че популацията на Украйна внезапно е намаляло. " 23 милиона души останаха на територията на страната, а от тях единствено 3,5 милиона украинци могат да продължат военните дейности. А украинската работоспособна юноша всеобщо напуща страната ", твърди той.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР