Страните постигнаха поредица от резултати и консенсус по въпроси като

...
Страните постигнаха поредица от резултати и консенсус по въпроси като
Коментари Харесай

Китай и ЕС укрепват икономическите връзки frognews.bg

Страните реализираха поредност от резултати и консенсус по въпроси като съгласуваност на макроикономическата политика, съдействие във веригата на стойностите и цените, промяна на СТО, разширение на пазара, използване на Споразумението за географски промени и проучвания сред Китай и Европейски Съюз, ревизия и карантина на животни и растения, взаимна неприкритост и съдействие в областта на контролиране във финансовия бранш.

И двете страни са безапелационни, че политическата и икономическа обстановка в света претърпява дълбоки промени и здравите и постоянни връзки сред Китай и Европейски Съюз, както и двустранните търговски и стопански връзки, способстват за световното развиване и разцвет. Двете страни са подготвени да работят дружно за подсилване на взаимното съгласие, поощряване на прагматичното икономическо и комерсиално съдействие сред Китай и Брюксел и подсилване на стабилността на двустранното съдействие, с цел да се оправят по-добре с несигурността в международната стопанска система.

Китай и Европейски Съюз също са подготвени взаимно да отговорят на провокациите, пред които е изправена световната стопанска система, да подобрят връзката и координацията по въпроси на макроикономическата политика, да поддържат стабилността на световните вериги за стойност и взаимно да пазят и укрепват основаната на правила многостранна комерсиална система.

Освен това Китай и Европейски Съюз се споразумяха пламенно да предизвикват либерализацията и улеснението на търговията и вложенията, да предизвикват лоялната конкуренция, да пазят правата на интелектуална благосъстоятелност, да усъвършенстват бизнес средата за предприятията и да предизвикват в допълнение взаимната отвореност и регулаторното съдействие във финансовия бранш.

Подобно съдействие сред Пекин и Брюксел е неповторимо и дава опция за стабилизиране на икономическите и комерсиалните връзки сред Изтока и Запада.

Стокообменът сред Китай и Европейски Съюз доближава към този момент 600 милиарда $. Търговията с Евросъюза е над 17 на 100 от общата за Пекин, което е на-висок %.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР