Страните, отказващи достъп, са Нидерландия и ДанияГерманският канцлер Олаф Шолц

...
Страните, отказващи достъп, са Нидерландия и ДанияГерманският канцлер Олаф Шолц
Коментари Харесай

Олаф Шолц с обнадеждаваща новина за България

Страните, отказващи достъп, са Нидерландия и Дания
Германският канцлер Олаф Шолц заяви обнадеждаваща вест за България.

Той уточни, че България, Румъния и Хърватия дават отговор на всички условия да получат пълноправно участие в Шенгенската зона за безвизово пътешестване.

„ Шенген е едно от най-големите достижения на Европейски Съюз и ние би трябвало да го пазим и развиваме. Това апропо значи да запълним останалите пропуски “, съобщи той по-рано през днешния ден в Прага.
От думите му стана ясно, че Хърватия, Румъния и България покриват всички механически условия за пълноправно участие. Олаф Шолц даде обещание да работи за това те да станат пълноправни членки, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 Така канцлерът на Германия затвърди дългогодишната позиция на Берлин за присъединението на страната ни, Румъния и Хърватия към Шенген.
Страните, които отхвърлят достъп на София, са Нидерландия и Дания. Те упорстват за това България да покаже резултати в битката си с корупцията, в това число и във връзка със злоупотребите в граничния надзор и паспортните служби.

Германският канцлер изиска също и промени в метода, по който се вземат част от решенията в Европейски Съюз. По думите му решенията в сфери като външната политика и данъчните промени би трябвало да се вземат с нормално болшинство, а не както всичко друго – с цялостно болшинство. Това значи, че нито една страна членка няма да може сама да постанова несъгласие на оферти, които не са в сходство с ползите ѝ.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР