Страните от цял свят трябва да възприемат всеобхватен подход към

...
Страните от цял свят трябва да възприемат всеобхватен подход към
Коментари Харесай

СЗО ще координира голям международен проект за изпитване възможни терапии и лекарства срещу COVID-19

Страните от целия свят би трябвало да възприемат изчерпателен метод към битката с пандемията от COVID-19, породена от новия ковид, като изолират, тестират и проследят допустимо максимален брой случаи.

Това съобщи през днешния ден Световната здравна организация, представена от Ройтерс и ДПА. "Ако това не бъде направено, веригата на трансмисията (предаването на вируса) може да продължи на ниско ниво и по-късно епидемията още веднъж да избухне, откакто ограниченията за физическо раздалечаване сред хората бъдат прекъснати ", сподели шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус на медиен брифинг в Женева. Според него тактиката на тестиране и следене (на веригата на заразата) "трябва да бъде гръбнакът на ответните ограничения във всяка страна ".

Рекорд по смъртни случаи и нови инфектирани от COVID-19 в Италия за последните 24 часа

Той заяви, че СЗО координира тестванията на няколко вероятни медикаменти против заболяването COVID-19. "Множество дребни тествания на разнообразни способи може да не ни дадат ясни и мощни доказателства, от които се нуждаем, по отношение на това кои лечения са най-ефикасни и животоспасяващи ", сподели шефът на СЗО, съобщи Българска телеграфна агенция.

Коронавирусът погуби 21-годишен испански треньор

Гебрейесус уточни, че за ускорение на търсенето на вероятни лечения и медикаменти против инфекцията COVID-19, СЗО и нейните сътрудници провеждат изследване с присъединяване на доста страни за анализиране и сравняване на някои още неизпробвани способи на лекуване. Досега присъединяване в този огромен интернационален план са декларирали Аржентина, Бахрейн, Канада, Франция, Иран, Норвегия, Южна Африка, Испания, Швейцария и Тайланд. "Нарекохме това изследване "изпитание на солидарността ", сподели той.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР