Страните от ОПЕК и извън картела са доволни от успеха

...
Страните от ОПЕК и извън картела са доволни от успеха
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК и извън картела се подготвят за алианс


Страните от ОПЕК и отвън картела са удовлетворени от триумфа на настоящото към сегашния миг съглашение, при което в границите на съвсем две години те лимитират добива за стабилизиране на петролния пазар и са решили да формализират връзките си за безсрочна основа.
Според плана на устава, бъдещата организация се предлага да се назовава алианс, като в него на ОПЕК се отдава ролята на подкрепяща организация. Предполага се, е алиансът ще съществува на правилата на непринудено осъществяване на отговорностите, признати на високо равнище и които не водят до каквито и да са юридически права и отговорности сред страните участнички. Алиансът няма да лимитира или да въздейства върху правата на страните при ръководството на естествените им запаси.

Целта на организацията ще бъде ориентирана към определяне на междуправителствена платформа за подпомагане на разговора измежду страните - участнички и по-нататъшно одобряване на съдействието при формулиране на ограничения, ориентирани към стимулиране на стабилността на петролния пазар, а също по този начин и за софтуерно съдействие.

Всички страни, съгласно документа ще богат да членуват в организацията, като за това ще е належащо единствено писмо за планове и в случай че няма срещу – участието ще е допустимо. Оценка на пазара се планува да се прави в границите на министерска среща най-малко два пъти годишно. Това включва и ограничения за деяние. Сега в ОПЕК членуват 15 страни.

Поредното съвещание на техническата мониторингова комисия към ОПЕК+ ще се организира на 20 февруари във Виена, оповестяват източници от ОПЕК. Членовете на комисията ще обсъдят резултатите от осъществяването от страните от обединяването на изискванията по договорката за ограничаване на добива и ще приготвят отчет.

В допълнение на 18 – 19 февруари страните от ОПЕК ще проведат в главния офис на организацията във Виена разискване на техническо равнище на плана за безсрочно съдействие във формата ОПЕК+. Документът ще бъде показан в книжен формат и е допустимо на 22 февруари разискването да продължи и със страните отвън ОПЕК на техническо равнище. Обсъжданията може да продължат до априлските съвещания на ОПЕК и всички страни от ОПЕК+.

Едновременно с това ОПЕК+ работи и над план за съглашение за безсрочно съдействие на към този момент формирания алианс.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР